Istraga i dalje traje
0

Muškarac iz Tuzle nakon ubistva supruge i djece na zidu ispisao poruku, motiv još nije utvrđen

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Istražitelji još uvijek nisu utvrdili krajnji motiv trostrukog ubistva u Tuzli, ali kako Klix.ba saznaje iz dosadašnje istrage, taj čin Mujaga Čičkušić je planirao, a nakon njega je ostavio i ispisanu poruku.
Sve indicije ukazuju na to da je 39-godišnji Mujaga Čičkušić brutalno usmrtio svoju 34-godišnju suprugu Amelu Čičkušić i njihovo dvoje djece starosti od dvije i devet godina.

Trostruko ubistvo najvjerovatnije je počinio sjekirom u njihovom porodičnom stanu u naselju Stupine, a zatim je prešao u susjedni ulaz gdje je sa 14. sprata počinio samoubistvo.

Prema informacijama do kojih je Klix.ba došao iz istrage, nakon počinjenog masakra u stanu, Čičkušić se nije odmah udaljio sa mjesta zločina već je na zidu ostavio poruku sa ispisanim imenima rođaka i prijatelja.

No, ostavljena poruka istražiteljima još uvijek ne razjašnjava motiv počinjenog ubistva. Kako nam je rečeno, na zidu su ispisana imena osoba koje su Čičkušiću prije šest mjeseci pomogle da se zaposli u Njemačkoj. Sve one se i dalje nalaze izvan Bosne i Hercegovine.

Do tada je kao medicinski tehničar radio u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a nakon davanja otkaza pronašao je novi posao u Njemačkoj. Inače, u tuzlanskom kliničkom centru je kao medicinska sestra radila i njegova supruga Amela.

"On je prije šest mjeseci otišao u Njemačku, a supruga je ostala sa dvoje djece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa djecom planirala odlazak u Njemačku", otkriva izvor portala Klix.ba.

Kako navodi naš izvor, Čičkušić je iz Njemačke došao protekle srijede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu. Da je ubistvo počinjeno s predumišljajem, istražiteljima pokazuje činjenica da je sjekira koja je zatečena u stanu bila nova.

Dok istražitelji nastavljaju raditi na rasvjetljavanju motiva trostrukog ubistva i samoubistva u toku je obdukcija tijela članova ove četveročlane porodice, a naređena su i druga vještačenja. Prvi preliminarni rezultati obdukcije mogli bi biti poznati uskoro.

Također, dosadašnje policijske provjere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.