Stanite malo kazete da je izlaznost bila velika i dalje pisete od 30miliona ljuda sa pravom glasanja izaslo je 7,8 % biraca, kako god ja malo preracunam po vasoj matematici izaslo je MANJE OD 2,4 MILIONA. Imate novinare koji su iz matematike imali keca. Molim lijepo da to ispravite i zaposlite onog novinara koji zna racunati.
Ah,u matematici jedan pogrešno upotrijebljen zarez čuda čini,odnosno svaki rezultat "diž" ili "spušta" za čak 10 puta. Ali,istina je da oni koji su s matematikom na "Vi",to ne mogu skontati ni znati. Pretpostavljam da se radi o izlaznosti 78 %.
Mislim da je preglupo odmah napadati da novinari ne znaju matematiku i takvi se napadi otprilike mogu i ocekivati od isfrustriranih osoba koje na trivijalnim greskama drugih pokusavaju dokazati tudju glupost i svoju inteligenciju. Iako je vec ispravljeno, vjerovatno se radilo o stamparskoj greski novinara.Ne zelim pravdati ovu nepaznju, koje ne bi smjelo biti u ovolikoj mjeri na klixu, ali definitivno ona nije nikakvo mjerilo o poznavanju matematike novinara koji je vjerovatno samo preveo tekst.
Prikaži sve komentare (254)