Prezentacija FIPA-a
1

Investitorima iz SAD-a, Italije, Velike Britanije i Afrike predstavljeni potencijali BiH

I. Sa.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
U prostorijama kompanije HulkApps je danas održana prezentacija Agencije za unaprijeđenje stranih investicija BiH (FIPA) ispred investitora iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Velike Britanije i Afrike.

Fokus prezentacije je bio na predstavljanju Bosne i Hercegovine kao zemlje pune potencijala za strane investicije kao i na osvrtu na već postojeće globalne kompanije na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Nnamdi Okike, suosnivač kompanije 645 i jedan od investitora, izrazio je veliko zadovoljstvo pri prisustvu ovoj prezentaciji te objasnio koliki potencijal vidi u Bosni i Hercegovini.

"Do same najave dolaska nisam mnogo znao o Bosni i Hercegovini, pa sam istraživao i pronašao veliki ekonomski rast ove zemlje u proteklih 12 godina. Smatram da najveći potencijal leži upravo u mladim talentima i njihovim vještinama te da je on neiskorišten dovoljno. Bosna i Hercegovina ima prirodne ljepote, ovo je zaista lijepa zemlja. Kada govorimo o investiranju, bitno je znati da mi gledamo potencijal za rast kao i ljudske potencijale. Bili smo impresionirani onime što smo pronašli ovdje. Odlične škole oblikuju mlade umove i to nas je zadivilo", naglašava Nnamdi.

Da Bosni i Hercegovinu čeka svijetla budućnost, kaže nam i Gian Maria Gramondi, suosnivač kompanije Shop Circle.

"Kada smo tek otvorili kompaniju u Bosni i Hercegovini, prvi utisak na nas ostavili su ljudi koji odlično i brzo rade svoj posao i koji imaju mentalitet koji nama odgovara. Smatram da će Bosna i Hercegovina biti odlično područje i za dalje ulaganje, ne samo u tehnološkom već i u drugim sektorima. Prezentacija FIPA-e je jako važna jer smo danas dali ljudima do znanja koliko ova zemlja ima potencijala, odličnih mladih talenta i ekonomskih benefita", navodi.

Investiranje u Bosni i Hercegovinu je od velikog značaja za rast i razvoj, a upravo Agencija za unaprijeđenje stranih investicija u ovome ima veliku ulogu.

Njihove usluge su besplatne, a investitori su naglašavali da upravo ovakve prezentacije mogu privući još više novca u našu zemlju.