Do sada su BHRT i FTV vodili program i vijesti na svim jezicima osim Bosanskog. Kad god bih gledao voditelji bi bili Hrvat ili Srbin, a kad bude Bošnjak i on koristi hrvatizme i slično tome. Nema njegovanja maternjeg jezika, nego da bi se uvijek dodvoravali drugima govorili bi sve moguće jezike, ali samo ne Bosanski. Mi i sada imamo dva kanala koji su zaista loši sa programom koji emituju, a ni RTRS nije puno bolja. Ovo bi značilo da bi se sadašnja RTRS ukinula, jer njoj ide trećina pretplate.
Aldon << tačno tako! Kada prigovoriš onda si neznalica maternjeg jezika! Uostalom SDA da mijenja rukovodstvo ( vanredni kongres pod hitno) i vrati se na pravi put! Ovako će se dešavati svkakva čuda. Koliko se razumijem u narod za sada samo reži - to nikako nije dobro po SDA. Njene glavešine baška. Puno vam se nakupilo. Dali nećete da vidite ili vas se ne dotiće! Zar ste toliko silni?
Aldon, ma neka ljudi govore kako su navikli, zasto u jednoj emisiji spikeri ne mogu govoriti jezikom kojim govore, a neka ga zovu kako hoce: bosanski, hrvatski srpski, za mene je jedan jezik koji ima isti korjen, a sve ostalo su male finse, zavisno od podrucja. Jel'de svi se veoma dobro razumijemo. Eto hoce sada i tri tv programa na bosanskom, hrvatskom i srpskom. kao ne razumijemo se. Dodje mi da vristim.
Prikaži sve komentare (295)