O izlasku na izbore
69

Ni Trivić neće doći na sastanak vladajuće koalicije u RS-u, poziv nazvala licemjernim

A. Ku.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Predsjednica Narodnog fornta (NF) Jelena Trivić kaže da se stranka na čijem je čelu neće odazvati pozivu vladajuće koalicije u bh. entitetu Republika Srpska (RS) za razgovor na temu učešća na izborima.

"Ovaj poziv smatramo krajnje licemjernim jer su te iste stranke vladajuće koalicije, sve do jedne, ušle u proces prijave za izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija. Prije mjesec dana sam na pitanje novinara po kojem zakonu ćemo se prijaviti na izbore rekla 'po Dodikovom sigurno nećemo' i ostali smo na tim stajalištima", kaže Trivić.

Dodaje da je jasno da vladajućoj koaliciji u bh. entitetu Republika Srpska (RS) opozicija treba da posluži kako bi se iza nje sakrili.

"Odnosno kako bi imali alibi za njihovo učešće na raspisanim izborima. S obzirom na to da im proces gutanja žabe nije bio dovoljno obrazloženje za laži koje su sve ovo vrijeme plasirali u vezi Dodikovog izbornog zakona, sada su se sjetili opozicije. Naravno da nismo naivni da nasjedamo na ovakve ponude. Hod od busanja u prsa 'junačka' sa Dodikovim izbornim zakonom, preko gutanja žaba i krokodila do poziva opoziciji više je nego jadan. Prosto ne postoji bolja riječ", poručuje Trivić.

Podsjetimo, danas je u Banjoj Luci održan sastanak vladajuće koalicije u RS-u nakon kojeg je Nenad Stevandić kazao da će u ponedjeljak pozvati na sastanak stranke opozicije kako bi dogovorili zajednički stav o izlasku na izbore.

Međutim, već sada je jasno da dogovora neće biti te će, kako je i najavljeno, uslijediti nova runda razgovora koalicionih partnera u RS-u.