dakle,krv sam darivao 95 puta i nastaviću.no,više je nego simptomatično da je u cijelom opusu farmakologije samo darivanje krvi(u zadnje vrijeme i organa) besplatno.odnosno darovatelj dobije kesicu keksa,sok i ponekad hvala.treba poraditi na tome da darovatelji krvi dobiju prikladnu satisfakciju,materijalnu i društvenu.
@sungazer visoko ti bi da se placa krv, pa dosta ih uzima pare kad nekome treba za operaciju(50-100 KM), pa onda skontaj koja je razlika izmedju tih osoba i onih doktora koji nece da operisu bez da ih podmazes dobro. darivanje krvi bi trebala biti neka tvoja osobna satisfakcija i da nesto dobro uradis, zar se mora placati za sve, zato je svijet i otisao u k..
Hebem li ga, prije rata u Sarajevu, preciznije 1988-e sam dobrovoljno davao krv, i poslije darivanja nakon što ti izvade iglu pa ti ne daju uspraviti se još pet minuta, ušli smo u sobicu i sjeli za stol gdje je bio spremljen obrok nalik "hotelskom" doručku; dvije kriške hljeba namazane puterom ili margarinom, tri kriške salamice, malo pakovanje džema, i šolja bijele kafe. Ne znam jesi li ti nešto preskočio, nisi sve rekao, ili je fakat samo malo keksa i sok, ako jeste onda je to fakat crnjak na koje je niske grane spalo domaće zdravstvo.
Prikaži sve komentare (33)