Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni prosli put kad sam dav'o krv dali neki tops iz prvog SV rata tri dana sam prdio vatrene kugle od njeg.
Samo popjem sok da bi odmah vratio volumen krvi, keks negledam.
Sta ce mi sok i sta ce mi bilo sta...Odem pravo u Sovu na kafu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa sto ne napisaste i adresu ili broj telefona zavoda za transfuziju i u kojim terminima se moze doci? Mislim da je u sarajevu to kod Medicinskog fakulteta.
Sve bi to bilo u redu da tu istu krv kasnije ne naplaćujete, sve živo naplaćujete, samo soba 100 KM. Davao sam krv 4-5 puta, daću opet, ali samo u slučaju da treba nekom od najbližih.
Htio sam reći krvet sam je 100 KM na dan.
Izvinjare, ja ne mogu jerbo sam pun droge, alkohola , klamidije i ko zna kojih jos infekcija. U meni sve to dobro funkcionise ali ne bih zelio da neko drugi primi od mene nesto tako dragocjeno.
HVALA SVIMA KOI DONIRAJU KRV ILI BILO ŠTA ŠTO DRUGOM ŽIVOT ZNAČI.
👍👏
Prije dan ili dva čitam kako se veliki broj darovaoca krvi odazvao i sve pohvale a već danas ponovo tražite. Malo mi je čudno, šta radite sa tolikom krvi, prodajete? Ne dao Bog.
more li musliman dat krv za srbbsko dijete ili je to zabranjeno. oznacavaju li se epruvete cija je cija krv? 'nako pitam....
yolo care, ti ako nisi skontao ocigledni sarkazam u mom komentaru, ja sam ti najmanje kriv...
ne znam ja sta je ko skontao ili nije. samo znam da ovdje na klixu ima krmadi koja tako posmatraju stvari. zbog svojih skučenih umova zaboravljaju ono sto je univerzalno, a sta moze biti univerzalnije nego dati krv za drugo zivo bice, posebno ako se radi o djetetu? ovdje ima ljudske krmadi koja ne bi dala krv djetetu samo zato sto ga je rodila majka druge nacionalnosti. ponor ljudskosti....
Lafo za bebe, krv ide kriminalcima, nemojte darovati krv debili naivni!
dakle,krv sam darivao 95 puta i nastaviću.no,više je nego simptomatično da je u cijelom opusu farmakologije samo darivanje krvi(u zadnje vrijeme i organa) besplatno.odnosno darovatelj dobije kesicu keksa,sok i ponekad hvala.treba poraditi na tome da darovatelji krvi dobiju prikladnu satisfakciju,materijalnu i društvenu.
@sungazer visoko ti bi da se placa krv, pa dosta ih uzima pare kad nekome treba za operaciju(50-100 KM), pa onda skontaj koja je razlika izmedju tih osoba i onih doktora koji nece da operisu bez da ih podmazes dobro. darivanje krvi bi trebala biti neka tvoja osobna satisfakcija i da nesto dobro uradis, zar se mora placati za sve, zato je svijet i otisao u k..
Hebem li ga, prije rata u Sarajevu, preciznije 1988-e sam dobrovoljno davao krv, i poslije darivanja nakon što ti izvade iglu pa ti ne daju uspraviti se još pet minuta, ušli smo u sobicu i sjeli za stol gdje je bio spremljen obrok nalik "hotelskom" doručku; dvije kriške hljeba namazane puterom ili margarinom, tri kriške salamice, malo pakovanje džema, i šolja bijele kafe. Ne znam jesi li ti nešto preskočio, nisi sve rekao, ili je fakat samo malo keksa i sok, ako jeste onda je to fakat crnjak na koje je niske grane spalo domaće zdravstvo.