Herceg Bosna je fikcija, poput Republike Sumske Krajine, Republike Zapadne Slavonije, ili Republike Sumske u BiH, a mogla je nastati jedino kao i genocidna tvorevina na isti nacin na koji su stvarane i sumske republike. I kao sto su iskopnile one sumske u Hrvatskoj iskopnila je i ova ustaska u BiH. Vodje su zavrsile u Hagu, bez izuzetka. Istina.
RS u BiH fikcija? A ona velika tabla na Dobrinji? Dobrodosli u Rep. Srpsku? i Gore kad prodjem Koziju Cupriju ista takva 2sa2. I krenem s mora pa preko Trebinja, prvo sto vidim da se vijori je trobojka sa 4C. Ako je to tebi fikcija, ok onda. A i HB druze, meni licno to i nije fikcija, nema je na papiru, al je ima u praksi skroz. Treba samo otic u Mostar i provest dan malo na jednoj malo na drugoj strani Neretve, pa onda rec jel postoji ili ne postoji Herceg Bosna. A da ne pricamo vamo kad krenes dalje; duvno, livno, listica, capljina i tome slicno. Mene sto se tice i RS i HB su Bosanska realnost jedna de jure, a druga de facto.
FNM Potpuno se slazem s tobom. Republika Sumska mi se umijesala medju ove fantomske tvorevine koje su spomenute, a nestale su. Republika Sumska nije fikcija. To je zlocinacka genocidna tvorevina sa vrlo jasnim posljedicama nastala na stotinama hiljada protjeranih Hrvata i Bosnjaka i na koncu na dokazanom genocidu. Ona postoji kao simbol zlocina i realnost koja nikome ne da naprijed ni Hrvatima, ni Bosnjacima, a ni Srbima. Samo, U BiH su postojale i druge puno jace tvorevine, citava carstva pa si iskopnila, a da ne islopni nesto ovako smijesno cije granice polove naselja u gradovima. O tome se radi. Ako si za treci entitet i HZHB, onda ga
Prikaži sve komentare (283)