Državna se zemlja u pravilu nikome ne smije prodavati, jer treba svima i jer domovina nema cijenu. To je kao da prodajete dio sebe ili cijelog sebe. Onaj narod koji prodaje državnu zemlju je najveći mogući neprijatelj sam sebi. Kada biste htjeli prodati cijelu BiH ili Hrvatsku npr. po cijeni 1 KM /1 m2 mogo bi je kupiti cijelu svaki malo krupniji kriminalac.
Vjerovatno su i ovi iz Livna zvali her Šmita pa im on potvrdio da mogu krčmiti državnu imovinu, ko što je potvrdio Nikšiću da englezi mogu krčmiti oko Vareša...ma nisu naravno, šalim se..ovi po hr kantonima ne hebu ni federalne ni državne zakone ni Šmita ni 2%..i ko im šta može, realno, s obzirom da kontrolišu VSTV, sudove, tužilaštva, pravobranilaštva..a i federalnu geodetsku upravu ne ispuštaju iz ruku godinama.
U Varešu je preko 50 kvadratnih kilometara dato pod koncesiju na 30 godina za razne rudnike i istraživanja. To je preko 50 miliona metara kvadratnih, po cijeni od 0,15 KM/m^2, odnosno 150 KM po hektaru. Uglavnom je to površina pod visokim državnim šumama. Skuplje je uzeti poljoprivrednu površinu i sijati krompir nego imati najisplativiji rudnik srebra na svijetu.
Prikaži sve komentare (54)