Donacija materijala
2.2k

Ytong BH podrška za Lanu Pudar: Investiranje u budućnost kroz sport i mlade talente

Lana Pudar
Lana Pudar
U namjeri da doprinese što bržoj izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru, Uprava kompanije Ytong donijela je odluku da će donirati cjelokupan građevinski materijal nužan za izvođenje zidarskih radova.

Garancija je to visoke izvedbene kvalitete budućeg objekta s obzirom da je Ytong BH s brendovima Ytong, Silka i Multipor sinonim za modernu i efikasnu gradnju, posebno u oblasti energetske efikasnosti objekata.

Dodatno, kompanija je i finansijski podržala tim najbolje bh. plivačice Lane Pudar, pokazujući na taj način predanost i podršku uspješnim pojedincima, kao i razvoju sporta u našoj zemlji općenito.

"Svjesni smo šta za naše sportiste i sportistkinje kao i našu zemlju znači izgradnja Olimpijskog bazena u Mostaru i žao nam je što izgradnja ne ide željenom dinamikom. Lana Pudar postigla je historijski uspjeh, i obradovala Bosance i Hercegovce brojnim medaljama, uključujući i bronzu sa Svjetskog prvenstva prošle godine. Ona istinski zaslužuje vrhunske uslove za treniranje i razvoj, kao i podršku za nastupe širom svijeta gdje ponosno predstavlja sve nas", naglasio je Jasmin Huremović, direktor prodaje kompanije Ytong BH.

Najbolja bh. plivačica i sportiskinja Lana Pudar, koja se okitila brojnim evropskim i svjetskim medaljama, predstavljati će BiH i na predstojećim Ljetnim olimpijskim igrama koje se održavaju u Parizu. Lana je izvrsnim rezultatima već ranije osigurala olimpijsku normu, a njena izvanredna sportska karijera veliki je doprinos za pozitivan imidž bh. sporta.

Opredjeljenost kompanije Ytong da se kontinuirano angažuje u zajednici i doprinosi njenom razvoju inspirisala je i Instagram stranicu simbolično nazvanu Zid mladih heroja, koja promoviše uspješne i talentovane mlade ljudi iz svih sfera djelovanja u BiH. Heroina 2024. godine je upravo Lana Pudar.

Lana Pudar
Lana Pudar

Kompanija je spremna i za korak naprijed u ovom projektu. Naime, uskoro namjeravaju inicirati konkurs "Mladi heroj godine" kako bi pružili priliku za sponzorstvo pojedincima koji tokom 2024. postignu izvanredne rezultate. Detalji o konkursu će biti objavljeni na društvenim mrežama Ytong BH, stoga vas pozivaju da ih zapratite za više informacija.

"Mladi predstavljaju temelj budućnosti svake zemlje, stoga podrška njihovom razvoju nije samo obaveza, već i ključni korak ka prosperitetu", zaključio je Huremović.

Lana Pudar
Lana Pudar

Ytong BH članica je Xella Grupacija, koja s više od 4.500 zaposlenika predstavlja jednu od vodećih svjetskih dobavljača materijala za zidarske i izolacione radove, kao i kompletnih rješenja za građevinarstvo, bez obzira na tip i namjenu objekta.

U svom poslovanju, fokusirana je kako na energetsku efikasnost tako i generalno na zaštitu životnog okoliša.