Citam komentare i razmisljam, izgleda da seposlije ove Bushove izjave o Iraku, sva agresija Rusije u Ukrajini ponistava. Pa smijesno zaista. Ono sto je Bush radio u Iraku, sad radi Putin u Ukrajini. Nista drugacije, nista agresivnije, nista neljudskije...ubice naroda radi svojih bolesnih ideja!!!
Biće isto kad u Ukrajini kao posljedica rata direktno ili indirektno nastrada 1 milion ljudi i kad umre 500 000 ukrajinske djece u 10-15 godina rata što zbog nasilja što zbog gladi. Do tad ovo je dječija igra gde uglavnom na obje strane ginu vojnici i to upravo zbog Putinove naredbe da se selektivno gađa i izbjegavaju civilne žrtve zbog imidža ruske vojske kod ukrajinskog naroda. Zato su sami imali prevelike vojne žrtve jer nisu pržili sve po redu ko Ameri i Izrael što rade
Pa postoji razlika. U Ukrajini postoje oni koji se izjašnjavaju kao Rusi, hoće da budu dio Rusije... U Iraku jedino što su neki htjeli da se sruši Sadam. Ili da budu dio Irana. Kurdistana... Nikakve veze sa SAD. Ostalo su dobili u paket aranžmanu od Saveznika.
Prikaži sve komentare (99)