Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekada primjer humane gradnje u SFRJ, današnji NG je poprište divlje gradnje, školski primjer urbicida nastalog korupcijom.. Kaže "povezane sa glavnom saobraćajnicom."... Pa, te "tajkun zgradetine" nisu povezane, one SU na samoj glavnoj ulici...Okolno uređenje zemljišta je NULA! Šta je ona novogradnja na samoj Stupskoj petlji... "Utisnu" zgradu na nekom ostvrcetu, parčetu parkinga, povežu kakvim poluputeljkom... niko ne pita za parkiranje, saobraćajni kolaps....Jedan opšti HAOS!
To što se gradi toliki broj zgrada, u kojima pola stanova "zvrji prazno" nije znak bolje kupovne moći, nekog progresa... Jednostavno vlast je odvrnula ventile ODABRANIM za dozvole na "dobrim lokacijama", o infrastrukturi i budućim problemima niko ne razmišlja...
a pametni od kada je stup u novom gradu ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Porušite kuće po Rajlovcu i tamo napravite Novi Grad za 100 000 stanovnika, tamo širite grad.
U Sarajevo se zadnjih 19godina desava klasični URBICID.Nadam se da ce kao i za GENOCID na r neko odgovarati nekad.
...što ti je reć, elitni stan na šesipo metara od duple trotračne džade. mir, tišina, čista hava i cvrkut ptica. i sve, blago majki, "eskluzivni" stanovi. kad turiš bračni u sobu, ulaziš "na kant" jer s vrata otvaraju max. 45 stupnjeva kutnih.
Tako i meni u NY ptice slijecu na prozor svako jutro pjevaju, mir i tisina, priroda... Pa nisi na Igmanu
Hoćemo li se svi moći skrkati u Sarajevo?? Pomana za "urbanim" životom?? Neka hvala..samo vi..
A KANTONALNI STAMBENI FOND POMAZE MLADIM STAVI IM KVADRAT 1.800 KM HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH FUJJJJJJJJJJ
Hoce li biti kao oni na Stupu da cijeli dan mozes hodati sa balkona na balkon,losa gradnja....
Stanovi bez dimnjaka u zemlji u kojoj je 9 mjeseci zima?! 90% stanova je uglavnom jednostrano, sto znaci cijeli stan okrenut recimo na sjevernu stranu. Nikad tu sunca haman nece covjek vidjeti ili je stan na istocnu stranu okrenut pa kad ugrije i sunce ljeupece nemas se gdje skloniti da ti mozak provrije. Danasnje arhitekte i njihova projektovanja su jedna velika nula, a od njih su jedino gori ovi koji im izdaju dozvole za takve gradjevine. O nedostatku parking prostora je vec izlisno govoriti..
Ma odlicno, odlicno!!! Samo jos nadzidjivanje da se vrati u modu. A i tu im malo fali, jer su Breku, hej - Breku (?!?) poceli napadati. Ja fino prvom prilikom letim u svoju malu montaznu vikendicu i ne vracam se u ovu "civilizaciju".
Kako ste lijepo upkovali tekst.Sve sami hvalospjevi za urbicid, izgrađen na zelenoj površini,tik uz glavnu saobracajnicu.Trebali ste u hvalospjev dodati i Koldzinu zgradu iz komsijske opcine.O kakvom vi zdravom zivotu pricate.Eto zbog Sportskog centra ce nam odmah biti kvalitetniji zivot, a pogotovo uz 2000 novih stanova.
CITAT: Sa evropskim ekološkim standardim KOMENTAR: I priključenjem na gradski vodovod u kojeg nemaju namjeru ni sanirati a KAMOLI uletiti samodorpinosa za izgradnju što smo mi uradili. Čitav svijet umire radi nedostatka vode a ovaj šljam od SDA je tek nedavno počeo NAPLAĆIVATI VODI velikom dijeli SVOJE IZBORNE BAZE !! PA kad je njima halalio može i novim stanarima !
i ja planiram uskoro kupiti dwa stana u sarajevu da imam gdje ljetowati kad dodjem iz swedske
Super. Slijedece godine jos 2000 novih porodica koje ce se buniti zbog zagadjenja, parkinga i guzve po cestama. E bas ce ovo Sarajevo unistiti Bosnu dibidus.
Mora SDA navući glasača.
Imate li vode u sarajstanu
masallah