Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve se ti to fino reko, samo si zaboravio da nema nigdje pravog kapitalizma, i istinski slobodne ekonomije. Tako da nesto izmedju kapitalizma i komunizma je slobodno drustvo i slobodno trziste, istinski kapitalizam. Mozda bi trebo da se informises malo vise o ljudima kao sto je Ron Paul, on razumije o cemu govorim
A za ovo ^ mislim na svjetsku globalu a ne na drzavnu localu.
Neki hibridni sistem ce se morati izroditi iz kapitalizma i komunizma.
U svakom slucaju zapad ce u buducnosti vise ulagati i trositi vremena na ekonomskoj odbrani. Sto je najsmjesnije u ovom haosu je da dok neko gomila lovu, neko je mora gubiti na export/import razlici. Ovaj sistem je katastrofa. I nece biti podoban za daleku buducnost.
Zapad pokusava opravdati ekonomsku krizu sa bankarskim problemima itd, i drzati oci javnosti sto dalje od ratnih troskova. Da nebi izgubili na podrsci za rat kod mase.
Zapad je mislio da moze glumiti boga. Ali sve je to haos. Oni bi navise volili da brze mogu izaci iz Afganistana i smanjiti troskove. Ali u pitanju je obraz i imidz. I ne smiju to napraviti naglo, neg ce polako stvarati situaciju da mogu se povuci. Kao sto bi i ja uradio da sam na njihovom mjestu.
A da ne govorim o islamofobiji koja je stvorena na zapadu da demoralisu drze muslimane pod kontrolom dok ratovi traju. To je mac sa dvije ostrice, posto zapad ne posluje sa muslimanskim svijetom kao sto je poslovao prije. A Kina to moze slobodno iskoristiti i polako zauzimati i to trziste.
Dok zapad trosi novac na ratove i gubi trziste, istok ih kupuje.
Neka grade nije mi krivo, ali ne volim kad se neko sprda na nas racun. A za ovo, Kina ima para. I oni te pare moraju uloziti t.j. kupiti nesto za njih da ne budu mrtve pare. Isto rade i Arapi. Ovo je ekonomski rat Istoka protiv Zapada. Istok nadire u Zapad ekonomski dok Zapad pokusava uci vojno na Istok.
molio bi ruralce da ovdje neostavljaju komentare
ti mostovi u srbiji, nije to njihova cena, to je cena i pristupnih saobraćajnica, koje su u beogradu veoma skupe.
eee jbte, BG gradi jedan od 300 mil. most ( 65%), započinje drugi, Srbija gradi još jedan od 3 km i 250 mil na koridoru ( 80%), 3 jbna mosta od 2008 do 2014...
@real madrid Dobro da si me napomeno, nikad vise Zagreb aerodrom necu koristiti. Od sad samo svoj \"seljacki\" Sarajevski. Od mene kinte neces vidjeti.
Vi se hvalite kad vam drugi odkupljuje drzavu i pravi od vas trziste za svoju ekonomiju.
@real madrid, @Kinez.. Ko najvise koristi aerodrom i most? Vasi domaci. Oni ce investirati u infrastrukturu i onda naplacivati. Ko je vama trziste? Od cega vi dobijate t.j. zaradjivate pare? A jer vi tamo radite (na tom mostu ili aerodromu)? Nemojte se toliko hvaliti.