Zaštitni znak
75

Haaland pokazao je koliko je guma za kosu koristio ove sezone, teško ih je izbrojati

E. B.
Erling Haaland (Foto: Screenshot)
Erling Haaland (Foto: Screenshot)
Norvežanin Erling Haaland je drugu sezonu zaredom svojim golovima vodio Manchester City do titule prvaka Engleske i ponio je epitet najboljeg strijelca Premier lige.

Haaland je ove sezone imao problema s povredama, no uspio je u 31 utakmici postići 27 golova, čak pet više od prvog pratitelja Colea Palmera iz Chelseaja.

Nakon što je prošle sezone bio najbolji strijelac s 36 golova iz 35 utakmica ušao je u elitno društvo Premier lige, te je postao tek peti nogometaš koji je u dvije uzastopne sezone ponio epitet prvog topnika lige.

To su prije njega uspjeli samo Alan Shearer, Michael Owen, Robin van Persie i Thierry Henry, a samo je Haaland to uspio uraditi u prve dvije sezone u ligi.

Ono što je posebno upečatljivo kod njega je da je od dolaska u Englesku promijenio svoj zaštitni znak.

Dok je u dresu Borussije Dortmund rešetao protivničke mreže nosio je trakicu na glavi kako bi "obuzdao" svoju bujnu kosu, a od prelaska u City koristi gume za kosu.

Prije, tokom i poslije utakmice Haaland koristi nekoliko guma za kosu, a sada je odlučio sa svojim pratiteljima na Instagramu pokazati koliko ih je tačno koristio ove sezone.

Haaland je objavio fotografiju na kojoj je oko vrata okačio medalju za osvajača Premier lige zajedno sa svim gumama za kosu.

Zaista je teško prebrojati tačno koliko guma za kosu je Haaland koristio u 44 utakmice ove sezone, ali se radi sigurno o trocifrenom broju.

Taj broj će sasvim sigurno biti veći za još nekoliko s obzirom da ćemo Haalanda vidjeti u još jednom susretu ove sezone, finalu FA kupa protiv Manchester Uniteda 25. maja.