Investicije
39

Bauhaus prolongirao početak gradnje centra u Sarajevu za proljeće 2015.

Piše: M. N.
Iako je kompanija Bauhaus AG dobila građevinsku dozvolu za izgradnju centra u općini Novi Grad prije osam mjeseci, radovi još uvijek nisu počeli. Ovaj svjetski brend nije odustao od bh. tržišta, kako nam je potvrđeno, već je samo prolongirao izgradnju centra za 2015. godinu.

Kako je za naš portal rekao Predrag Radovanović, pravni zastupnik kompanije Bauhaus AG, radovi su prolongirani zbog poslovnih prioriteta.

"Mi smo nedavno u saradnji s Općinom Novi Grad produžili građevinsku dozvolu. U junu će biti postavljena ograda koja će ostati tu i kada se završi izgradnja centra, te će biti tabla na kojoj će pisati Bauhaus i da se izvode radovi", rekao je Radovanović.

Pravni zastupnik Bauhausa za BiH demantovao je špekulacije o tome da je Bauhaus odustao od BiH.

"Sve je uredu, gradnja je pomjerene ne zbog odustajanja već drugih poslovnih prioriteta", naglasio je Radovanović.

Naime, Bauhaus izgradio nekoliko centara u Zapadnoj Evropi zbog čega su planovi za izgradnju u Sarajevu pomjereni za sljedeću godinu. Izgradnja centra trebala bi krenuti na proljeće 2015. godine.

Vrijednost investicije je 47 miliona maraka, a u centru će biti zaposleno 150 osoba. Bauhaus centar će se u BiH baviti isključivo prodajnom djelatnošću.

Klijenti će moći svojim vozilima ući i kretati se kroz prostor firme te kupovati ono što im je potrebno, bez potrebe da nešto nose do svojih vozila. Također, njihovim dolaskom na naše tržište otvara se mogućnost i za bh. kompanije da napreduju.