Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ja imam pristup ličnim podacima raznim ljudima, znam svačiji JMB, prezime, ime, mjesto življenja, podaci o imovini i vlasništvu i skoro svim platama. Recimo preko e-grunt i katastar stranice lupanjem brojeva saznam svačije ime ko gdje živi, pa preko izbori stranice svačiji JMB, pa preko anticorrupiks skoro svačiju platu... Sreća što zakon o zaštiti ličnih podataka ne važi za fizička lica.
Sta ti je krivo sto su sve informacije dostupne. Nemoj kriviti momka krivi drzavu
Ovo nigdje ne postoji. Cak ni kinezi nisu dosli na ovu ideju totalne kontrole. Gdje su oni antivax i teoreticari zavjere. Pa ovo je maximum negiranja ljudskih sloboda.
Treba sada tužiti i svima da se godinama unazad vrate pare, uz uracunatu kamatu + inflatorni efekat
Sto bi rekao Fadil, donosi pare u budzet pa nema potrebe da se ukida, idiot
@kakotisesvidja.........ne lupetaj ziv bio...naravno da se moze auto pratiti pomocu tih stikera....vec nekoliko puta ovde pises o toj stavrcici o kojoj u stvari nemas pojma ni cemu sluzi ni kako radi...da si kojim slucajem u titino vrijeme bio radio amater znao bi i ne bi ovde lupetao ko maksim po diviziji...
U suštini moglo bi se pratiti ako bi se postavila mreža čitača po cestama širom države, nešto tipa ACC na autoputu, samo je pitanje bi li moglo očitati ako se vozilo brzo kreće, u svakom slučaju sve i da se ovo sprovede u djelo, siguran sam da bi se moj RFID čip "pokvario" vrlo brzo
Pracenje zdrao.
Kakva zakonitost u drzavi gdje je zakon na strani korumpiranih.Netko nije platio piksu gdje je trebao.
Pa i ovi sadasnji eko stikeri su uzimanje para ( niko nema skener i ne skenira ih) svi podaci o autu se nalaze u registarskom broju.
kakva li je ovo muljaza? iako se mogu i sada pratiti vozila pomocu kamera koje skeniraju tablice ovo prevazilazi i orvelovu mastu. al tu nije ugrozen interes 'konstitutivnih' pa nikom nista.
Ovo je sve na pola puta. Ne interesuje me stiker ali mu zamjeram sto bi ga radila privatna firma povezana sa Igorom Dodikom i samim time bi raspolagao ogromnom kolicinom licnih podataka. Drugo, dobro je sto bi se sve zavrsavalo na STP i ne bi se maltretirali po MUPovima. To smeta MUPu sto ce ostati bez posla. Mislim da se nigdje u EU ne ide u MUP da se produzi tp.
Zaigrali se medžedi big brothera i transhumanizma sa primjesama korupcije i zloupotrebe. Čudo da je iko reagovao. Ovdje inače svako zlo prolazi bez prepreka, jer je 90% stanovništva sve go podanik, poslušnik i jad. Odliv mozgova uradio svoje.
mislite da su im potrebni stikeri da bi vas pratili? prate nas godinama preko mobitela
ovo ti pokazuje kako mi krademo novac od ljudi
Stiker sa slike podržavam. Hiljade automobila godinama stoje, zauzimaju parking mjesta. Parkira krš koji nema indiciju da će se ikad provozat a ima auto parkirano ispred zgrade.
kako stiker sa slike rjesava tvoj problem?
Moze zaljepit sebi za guzicu taj sto je predlagao...