Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo, to treba svugdje uvesti jer podaci nisu apsolutno tacni !!! Mnogo sto sta se pripisuje Coroni a nije tacno, da bi se imala besplatna sahrana i lijecenje😱🤬
@Jojoba U Italiji sproveli istraživanje nad 4942 od zvanično 31573 umrlih od korone. Utvrdili da je od korone umrlo 89%, 4.6 % od kardiovaskularnih bolesti, 2.4 % od tumora, 1% od respiratornih bolesti... Obratiš se ISTAT-u i reci im da šta trebaju znati. Vjerujem da imaš znanje za to.
@zgembou Po tom istraživanju ispada da u Italiji niko nije umro od starosti. Interesantno, statistika kaže da je 91,1 % umrlih "od korone" tamo bilo starije od 70 godina a čak 65 % starije od 80 g. Logično je da bi mnogi od njih umrli od starosti baš ove godine (prosjek prošlih godina bez korone 2000 na dan) i da nisu dobili koronu. Gdje su oni u toj raspodjeli postotaka?
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ovi britanci u zadnje vrijeme imaju najvise muda da kazu ono sto misle. Banana drzavice poput nasih sa balkana sto sluze za potkusurivanje drugima su sramota za ljudski rod. Long live the queen!!!!
@Bostan27 samo debil moze tako nesto napisati za naciju koja je pobila milione po Africi, Aziji , Sjevernoj i Juznoj Americi , bivse kolonije i danas pate zbog zla koje su oni napravili
Ljudi, korona je sad mnogo ucikovitija nego na pocetku, jer je samodisciplina pala na mimimum i sve vise je ljudi koji su zarazeni, ali izgleda da smo se poceli navikavati na ovo stanje.Psihologija je cudo.
Eu i zspad vec odavno daju malo informacija o koroni, pa ispada da smo najveci problem mi i nasa regija, a situacija je dijametralno suprotna. Kao mi smo prijetnja, a virus stigao sa zspada ka nama. Kos ovaj skandal sa JR putovnicama. Po najnovijem, virus je samo aktivam medju drzavljanima izvan EU.
Ovo odma u Bosni uvesti!!!! Da se narodu napokon otvore oci i vide da je to macji kasalj
KAko je krenulo, pola planete ce umrijeti od korone, bili mi pozitivni ili ne...
Dosadilo im.
ako u britaniji preuvelicavaju onda kod nas trostruko lazu sa brojem zarazenih i testiranih jer nemoguce je da ih danas ima 125 a vec sutra taj broj se utrostrucio lazi i obmane nasih politicara i ovdje sezu
@IzetSmriko01 Ne lazu oni koj provode test, nego oni koji su napravili test. PCR test samo registrira postojanje djelica RNA strukture virusa, ne moze cak ni razlikovati je li to sto je registrirao zivo ili mrtvo. Tako je u Juznoj Koreji ispalo da imaju 350 inficiranih po drugi put, pa se na kraju utvrdilo da test detektira mrtve stanice virusa onih koji su vec odbolovali. A isto tako nema garancije da nece uhvatiti ostatke koronavirusa koji uzrokuje obicnu prehladu.
Bas se pita mala britanja oko korone, nije uzor u borb, ima najvise mrtvih u europi, tako oni nisu niko i nista kad je u pitanju korone i zive od stare slave.
Od smrti se umire, ne od korone !
Konačno nešto pametno, kako se pojavio virus više niko ne umire od infarkta, tumora i sl. nego sve korona, a ovi iz WHO-a samo ubiru pare i izmišljaju. Svaki dan nove naredbe nemaju pojma o životu. Samo nek se nešto radi i plaši svijet,
Njemacka obustavlja objavljivanje broja izljecenih. Poceo je ponovni nbapad Njemacke, Engleske i Frabcuske na Rusiju. Moramo odbraniti Ruzsiju. Srbi su isto opet sa Nijemcima.
Danas javljaju bila saobracajna nesreca na Ilidji. Jedna osoba povredjena usred udara od auta od korone. Druga osoba preminula na licu mjesta naputu do bolnice. Takodjer utvrdjen kovid al nije 19 vec kazu nova verzija 20. pa hajti sad bud pametan ovi medii nisu normalni korone mi
vijest kao stvorena za klix teoreticare koji vec znaju sve unaprijed i ne citaju dalje od naslova, a sve ostale vijesti ignorisu. na zalost, razlika sigurno nije veca od 10%, a ako u to uracunate i broj onih koji nisu zvanicno registrovani, mozda opet dodje na isto.
Ma to Oxford političari žele štediti, naravno na drugima. Jel neokapitalizam ili šta...
I kod nas bi oni rado navukli da je veci broj ali ne moze se u malim sredinama izmisljat jer svi se znaju. Kod nad ko da se obraduju da mogu reci imenom i prezimenom da je umro neko mlad i zdrav
@znalacf niko se ne raduje. problem je sto se vama idiotima sto pricate da je ovo sve ubleha mora crtati s kakvom se katastrofom suocavamo.
Nema kod nas toliko stare populacije da bi se desilo nesto slicno. Ovo sto trenutno prolazimo je otprilike maksimum, jer zaista ne vodimo racuna o zastiti. Mislim da trenutno imamo maksimalni protok virusa kroz populaciju i da napredujemo prema imunitetu tri krda.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Britanija treba sutra da prestigne Andoru po broju mrtvih na broj stanovnika. Ispred nje ce biti Belgija i San Marino. Zato obustsvljaju, raspao im se zdravstveni sistem gori su od Italije i Spanije samo svi cute.