Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad cemo nauciti da vjeru ne mozemo gledati na osnovu ljudi, ako je krimalac onda je kriminalac, gotova prica, poslanik saws kaze, parafraziram: kad bi mi kcer ukrala ja bih joj odsjekao ruku.. nema tu nikakve veze ko si, sta si, odakle si...
Allaha mi,orignal Adidas:))
eee zato oni govore: JA veliki imam!
haha alaj zajebajes..
Šta predviđa šerijat za udruživanje u gang?
osnivanje dd:)
A za regrutiranje Maočana u odrede Al aqsa?
Dvojica očeva iz Sremskih Karlovaca dovela su 4. jula 2001. godine bradatog čoveka u kasnim pedesetim godinama, kog su znali samo kao "Jovu", u tamošnju policijsku stanicu. Jedan od njih, Z. T, čije puno ime je zaštićeno zbog eventualnih posledica po maloletnike, kaže da su im komšije rekle da Jova "kupuje našoj deci sladoled i daje im novac da mu masturbiraju" u urušenoj zgradi u parku. "Otišli smo sa sinovima u park, seli i čekali da se pojavi. Kada su ga deca videla, došla su do nas i onda smo ga uhvatili", kaže. Ispostavilo se da je Jova otac Ilarion, tada 59-godišnji iguman manastira Hopovo, u Vojvodini, koji danas tvrdi da su ga muškarci, pre nego što će ga odvesti u policiju, istukli bez ikakvog razloga, zbog čega je na kraju ostao bez jednog bubrega. Z. T. i njegov komšija negiraju ovu optužbu.
Presudu Opštinskog suda potvrdio je drugostepeni sud u Nišu, čijim većem je predsedavao sudija Danilo Nikolić. Osam godina kasnije, porodica M. K. tvrdi da je momak još uvek traumatizovan. Sada ima 21 godinu i još uvek živi u Vranju. Njegov advokat, Aleksandar Stojković, kaže da mladić ne može normalno da funkcioniše bez stalnog psihijatrijskog nadzora, te da teško komunicira sa strancima. M.K. u potpunosti odbija da razgovara o ovim događajima.
M. K. je naveo da ga je episkop u tri navrata zlostavljao. Nakon četvoromesečne policijske istrage, Pahomije je na kraju optužen za seksualno zlostavljanje četvorice maloletnih dečaka, od kojih je M. K. bio najmlađi. Četiri godine kasnije, presudom Opštinskog suda u Nišu, dve tačke optužnice su odbačene, zato što je suđenje odugovlačeno toliko da je istekao rok zastare u kom se presuda morala doneti. Preostale dve tačke optužnice, među kojima i slučaj M. K, odbačene su jer sud nije prihvatio svedočenja dečaka kao pouzdana.
Oktobra 2002, trinaestogodišnji dečak ušao je u policijsku stanicu u Vranju, zajedno s majkom i bakom, da prijavi seksualno zlostavljanje. Tako je počeo "slučaj Pahomije". Prema dokumentima iz Vrhovnog suda Srbije, pribavljenim po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, dečak identifikovan kao M. K, tvrdio je da ga je episkop prvi put zlostavljao na dan Sv. Ignjatija 2002. godine, nakon što ga je pozvao u svoju sobu i zatražio od njega da mu izmasira leđa. Nakon masaže, episkop je od dečaka tražio da se skine, pokušao da ga zagrli i pritisne svoje telo uz nјegovo.
Drugi slučaj pedofilije u SPC, vezan za oca Ilariona, tadašnjeg igumana manastira Hopovo, u Vojvodini, takođe se završio bez konačnog odgovora. Optužbe su zastarele, jer u Srbiji čitav proces za seksualno zlostavljanje dece, uključujući suđenje i presudu, mora da se završi u roku od šest godina od momenta kada je navodno krivično delo učinjeno. Dok sedi u bašti kuće u Irigu, u Sremu, i ispija pivo s prijateljima, Ilarion kaže da ga je crkva primorala da ode u penziju. I danas tvrdi da je nevin. Prijatelji mu se i dalje obraćaju sa "oče".
Optužnica za seksualno zlostavljanje podignuta je protiv Pahomija 2003. godine i on je pozvan da se pojavi u Vranju na suđenju zatvorenom za javnost. Optužnica je podignuta u ime četvorice tinejdžera, od kojih je najmlađi imao 13 godina. Nakon četverogodišnjeg procesa, prebacivanja predmeta iz vranjskog u niški Opštinski sud, Pahomije je proglašen nevinim. Presudu je potvrdio drugostepeni Okružni sud u Nišu. Iako je Vrhovni sud Srbije u oktobru 2007. presudio da je odlukama prethodnih sudskih instanci povređen zakon, episkopu Pahomiju nije moglo ponovo da se sudi - odluka Vrhovnog suda, po zahtevu za zaštitu zakonitosti, ne proizvodi pravno dejstvo ukoliko je na štetu optuženog.
Uporno ćutanje crkve o seksualnom zlostavljanju maloletnika, kao i način na koji su suđenja protiv sveštenika SPC vođena, ostavio je snažan utisak na zlostavljanu decu, pravne stručnjake i eksperte za zaštitu dece. Svi veruju da su se moćne političke elite i pravosudni organi udružili sa sveštenstvom u potpunom prikrivanju skandala.
Srpska pravoslavna crkva predvođena novim patrijarhom Irinijeom zataškavala je slučajeve pedofilije među svojim sveštenstvom. Episkopa Pahomija iz Vranja i igumana manastira Hopovo Ilariona žrtve pedofilije optužile su za zlostavljanje, ali SPC i srbijansko pravosuđe učinili su sve da sveštenici ostanu nekažnjeni.
Idemo sada pljuvanje po imamima...
samo ti njih napominji...
Šta predviđa šerijat?
Sve je bolje od spolnog opštenja vjerskih poglavara sa maloljetnom djecom. Sellam
Cinjenje genocida?
Priča je o vjerskim poglavarima, ne vjerujem da bi neki klao, ubijao i palio.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
radi sta hodza govori, a ne radi sta hodza radi :)
Al zato novopazarske dupljake nikad nece provalit!