Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Osuđen je na 600 udaraca bičem i sedam godina zatvora." Religija ne voli pitanja. Sto manje pitas i pratis 2000 godina stare obicaje, onda si dobar. Ovako, 600 udaraca bicem. Koji neandertalci....
Hoce i kod nas ovo isto, ovi novo-nastali dzamijasi i Maočani.
Istinska vjera ne zabranjuje pitanja, naprotiv potiče na njih. A to što ovi koriste islam za privatne svrhe, to je drugo... Inače, ili se klanjaš Bogu, ili šejtanu, nema treće..
PRIKAŽI ODGOVORE (35)
Pogani zatucani Arapi...
Nisu svi Arapi zatucani...
Čast izuzecima...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
E jesu se s'jatili kjafiri I udarili po muslimanima.Kjafiri jadni!
Mir sa vama :) Ovo je apsulutno opravdan zakon :) Zašto u Americi osuđuju ljude zbog izdaje države? Svaka izdaja treba da bude sankcionisana, kroz vijekove su sve države, kraljevine i carevine kažnjavale otpadnike i izdajice, pa zašto se onda bunite u pogledu ovog? Zašto dvostruki aršini? Smrtna kazna ako neko siluje neku djevojku ili ženu je po islamskom zakonu, ali nemuslimani i čak muslimani neki kažu da je to barbarski i zaostalo. Međutim, pitam svakog od vas: Da vam neko siluje majku (nedaj Bože) pred vašim očima, da li biste ga vi pomilovali sa 5-7 godina zatvora ili biste mu dali smrtnu kaznu jer je povrijedio onu koju volite previše, tj. silovao ju je i povrijedio njenu čast? Logično je da biste ga osudili na smrt! Eh, to je praktičnost islamskog zakon! Islamski zakon nije tu da bi sijekao ruke i ubijao ljude, već da bi ih odvratio od silovanja, pljačkanja i izdavanja. Zašto dvostruki aršini? Ja svakog molim da ovo iskreno pročita i da ne komentariše ishitreno!
Normalno da se kazni. Znaci ateista moze sta hoce da radi da vredja i da se ismijava. A vjernik ne moze zivjeti miran zivot. ako osudis ateistu prekrsijo si demokratiju(terorizam) ako ateista osudjuje i vrijedza vjernika to je normalno(demokratija) nema nikakve logike
Ima istine u tvojim riječima, ali meni se i ovo gore čini malo preekstremno u 21.stoljeću. Mislim da se ovdje želi zatrti sloboda govora.
sloboda govora ,znaci sada bi neko trebao doci kod tvoje kuce i da ti svasta govori i vredja,psuje a ti da to trpis. u svemu treba imati granica ,ako ja nisam vjerniki odmah da vredjam vjernike i da se stitim sa nekom demokratijom. uzimamo 21 vijek a negledamo oko sebe da je sada vrijeme gore nego prije hiljade godina, covjek se ne cijeni,ubija kao da je neznam sta.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Misli karijeru gradit vrijedzajuci islam...Malo je taj murted i dobio kazne ovako bi ja Galijasevica i drugu Bosnjacku bagru kaznjavao... Zaboravili da su prosla ta vremena (komunizma) kad se gradila karijera izdajom svoje vjere i naroda..
Pa i treba svak u zatvor ko god javno vrijedja bilo koju vjeru!
Sad: trebalo bi vidjeti šta je to njegova greška....
A da li bi imao gresku da je vrijedjao krscanstvo, ili ateizam, judaizam isl?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
MV960 ti pametan oni osvajaju rim a nemogu da osvoje TEL AVIV...ne mogu sebe da spase od 7 miliona jevreja... kad budu osvojili IZRAEL onda cu povjerovati u tvoje bajke
Sapat duse Feb 24 Ne dirajte mi vjeru, ona je nešto najmoje. Ne dirajte mi islam, jer bez njega nema ni mene. Ne dirajte mi Knjigu Istine, ne vodite me u stranputicu. Ne dirajte mi moju ispravnu želju, samo jer ne znate da Allah daje sve. Ne dirajte me, ne želim da postajem izgubljeni proton, ne želim postati anti-proton. Ne dirajte me, već ste dovoljno štete načinili. Ne dirajte me, sada popravljam svoje srce. Ne dirajte me, tako vam Onoga u čijoj je ruci moje srce. Ne dirajte me ...
Niko nikog ni ne dira.
Da ima demokratijena svijetu kao sto se predstavlja amerika ona bitrebala licno uputit prijetnju da ce gadjat sudiju koji osudi ovog covjeka onim bespilotnim letjelicama posto covjek je otvorijo fotum da se moze pricat o religiji a ako je osudjen samo zbog toga amerika ili bilo koja demokratska drzava ima moralno pravo ubit tog istog sudiju i one koji podrzavaju tog sudiju...
daBogda ti amerika u kuci demokratiju sprovodila...a ako se liku ne svidja Islam, fino pokupi kofere pa kod majčice amerike u demokratiju...sta ima on pljuvati po islamu i uopste sta ima on postavljati pravila u Islamu... sta bi ti rekao da ti ja dodjem u kucu i pocnem svoja pravila uvoditi???
nisam znao da na ovom klixovom forumu ima toliko islamofoba, agnostika i ateista. onaj ko hoće da vjeruje u Boga neka vjeruje a ko neće da vjeruje neka ne vjeruje. međutim, ne treba omalovažavati vjeru onima koji je se drže. Bog je svakome dao slobodu izbora!
Meni- niko- ne- moze- omalovazavati- moju- vjeru! No neciju poganost 'sapirati' vjerskim stvarima to ne podrzavam.
Ovaj homo ce kod treceg udarca zapomagati a dok dodje do petog otegnuti noge. Balkanski kauri a posebno srbi cetnici, nemaju pravo nikome nista govoriti, oni su zive palili djecu i ljude koji ne da nisu nista pisali po blogu nego ga nisu ni imali. Udaranje bicem je humanist sta je uradila ili sta je spremna uraditi pomenuta stoka primitivna. O krscanskim a posebno katolickim metodama izivljavanja nad prijestupnicima kroz historiju suvisno je i govoriti. Komunisti takodje, duga je lista. Ni danas vam svima kolektivno nije na odmet prigovoriti sta sve radite kad se prekrse vasi zakoni. U poredjenju sta vi radite ovo bicevanje je humanost. Zato bolje vam je da sutite shupci.
...sve dok se ne sjetimo turaka i armena...
Armeni su pocinili iste zlocine turcima, turci su iz osvete pocinili zlocin takodje. Nisu Turci Bosnjaci a i obratno, po ovome to znam. Ljuta trava na ljutu ranu sto bi rekli ustase pa kome opanci a kome obojci. U ovom slucaju obojci pripadose armenima a opanci turcima. Vjerujem da zulja ali tako je to kad se pljune u lice turcima.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Divna vjera,divna zemlja,divan narod...
kako okrutno,600 udaraca bičem+7 godina zatvora,a onda moguće i smrtna kazna... ne kontam Tita mi...
Sta je miskini (jadnici) smeta vam sve sto se radi u Saudijskoj Arabiji. Znamo mi da bih volili da se tamo obazava nesto drugo mimo Allah subahne wa ta`alla in sha Allah nece moci. Nama ne treba vasa demokratija, liberizam, komunizam itd uzivaj te u svojoj demokratiji i slobodi. Hvala Allahu sto sam musliman i sto mi je vjera islam. Imâm el-Adžurri je rekao: Učenjaci su svjetlost Allâhovim robovima, svjetionici državama, stubovi ummeta i izvori mudrosti. Oni prouzrokuju šejtanov gnjev. Pomoću njih žive srca pravovjernih i zbog njih umiru srca zabludjelih. Njihovo postojanje na zemlji je poput nebeskih zvijezda pomoću kojih se raspoznaje pravac na kopnu i na moru. Kada se ugase čovjek se izgubi ali dok sjaju vidi se jasno. (Ahlakul-’Ulema’, str. 10)
Drzat ce mo se teme,nije to to sto pricas..Allah s.w.t. je upravo arapima poslao Ku'ran azms. jer su sve granice zla prelazili..a za istinu ni sada nisu bolji tamo ti je najjeftinija ljudska glava,ubiju te za nista.
...dobri moj paša...tamo se pretežno obožava $...a religija, ko i uvijek, sredstvo kontrole masa i sprečavanja "zapitkivanja"...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Arapi su pogan narod,a ti Raife imas 'spederast' pogled..
...jebeno se zaj­ebavat sa nepostojećim...
...u tijeku je njihova faza "inkvizicije"...ko lane, ima da ga nema...tako su neđe, oko 1500, i kršćani tamanili sve što "nesluša"...davljenje, spaljivanje, čerečenje i ostalo iz arsenala božje ljubavi čovjeku...
da samo se u ime religije ubijalo,komunizam je tako miroljubiv poziv da nema dalje,Staljin je odgovoran za smrt preko 20 milijona ljudi,svoga naroda,Lenjonova čeka je pobila preko 250.000 ljudi,za vrijeme njegove vladavine zivote je izgubilo oko 9 mil. ljudi, gosp. TITA necu spominjati, tako da ako uzmemo sve u obzir covjecanstvo je osudjeno da pati i ubija,neko ce to raditi u ime vjere,neko u ime nekog pravca,neko u ime novca.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)