live822
Spol
Ženski
Boja avatara
7dc85d
Banovan
Ne
Registrovan
17.08.2013.
Komentari
292
Komentari korisnika
Molim Allaha subhane wa ta`alla da uputi muslimanske vladare, nas i sve one koji su za upute amin. Crknite dusmani, sije, sufije, maturidije, haridjije, mau`atezile, djahmije, kur`anije, asarije svi ostali sljdbenici strasti i novotarija, a tako i nevjernici. Saudijska arabija je najbolja zemlja za nas muslimane bilo vama pravo ili ne bilo... uzivaj i nasludjuj te se dok mozete... sve mu dodje kraj, a tako ce i svima vama...
Molim Allaha da ih uputi i ucvrsti na putu istine amin. Crknite dusmani... Allah odlucuje ko ce da ima, a ko ce da nema. Nije mi cudo sto govore nevjernici jer znam da su oni neprijatelji islama i muslimana. Podjite od sebe muslimani, pa onda gledajte druge. Hoce te nesto da vam bude bolje, a gori ste nego neki muslimanski vladari. Da imate kao oni pare mozda i ne bi bili muslimani, mozda bi i zabranili sve sto je islamsko. Molim Allaha da uputi nas, muslimanske vladare i da nas ucvrsti sa njima na putu istine amin.
Da se Allah smiluje ovima sto su poginili Amin. In sha Allah sehidi. Crknite dusmani sto se tice Saudije. Najbolja zemlja na planeti alhamdulillah.Odoh da uzivam u blagodatima bajrama.
Bacanje kamenčića na stubove nije kamenovanje Šajtâna Govornik: Imâm Muhammad bin Sâlih bin `Uthajmîn Izvor: http://www.putselefa.com/bacanje-kamencica-na-stubove-nije-kamenovanje-sajtana/ Mnogi vjeruju da je bacanje kamenčića na stubove kamenovanje Šajtâna i govore: “Mi ćemo zaista kamenovati Šajtâna”. Tako možeš vidjeti neke ljude kako, uz žestoko nasilje, ljutnju i bijes, viču, proklinju i omalovažavaju ove stubove – والعياذ بالله. Prije nego što je sagrađen most, vidio sam čovjeka kako sa svojom ženom stoji u kamenčićima, dok su sandalama ili cipelama udarali ovaj stub – proklinjući i omalovažavajući ga. Da stvari budu još čudnije, pogađali su ih kamenčići (koje su drugi bacali) – a oni nisu marili za tim. Ovo je veliko neznanje. Bacanje kamenčića na ove stubove je veliki `ibâdah. Allâhov poslanik صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّم je o njima rekao: إِنَّمَا جُعِلَ الطَّوَافُ بِالْبَيْتِ وَبَيْنَ الصَّفَا وَالْمَرْوَةِ وَرَمْىُ الْجِمَارِ لإِقَامَةِ ذِكْرِ اللَّهِ “Tawâf oko Kuće, (Sa`j) između Safe i Marwe i bacanje kamenčića na stubove su propisani zbog podsjećanja na Allâha” (Abû Dâwûd 1888) Ovo je dakle mudrost iza bacanja kamenčića na stubove. Zbog toga osoba prilikom bacanja svakoga kamenčića kaže: الله أكبر “Allâh je najveći” a ne: أعوذ بالله من الشيطان الرجيم “Utječem se Allâhu od prokletoga Šajtâna”. Osoba dakle prilikom bacanja svakoga kamenčića kaže “Allâh je najveći” – veličajući Allâha koji je propisao bacanje ovih kamenčića. A ovo bacanje kamenčića na stubove je zapravo najveća predanost i poniznost Allâhu سبحانه وتعالى, jer čovjeku nije poznata mudrost iza bacanja ovih kamenčića na ovim mjestima – osim da je to predanost Allâhu سبحانه وتعالى i potčinjavanje izvršavanjem onoga što je poslušnost Allâhu. Ne poznavajući mudrost iza toga, on je dakle potpuno predan i ponizan. Što se `ibâdêtâ tiče, neke mudrosti iza njih su nam poznate i očigledne, te se osoba potčini tome, čineći `ibâdah Allâhu i bivajući Mu poslušan – a zatim slijedi ono što mu je poznato od ovih koristi. Sa druge strane postoje `ibâdeti čije nam mudrosti nisu poznate, osim da je Allâh to naredio – te je mudrost stoga u tome da se čovjek posveti tome `ibâdetu. Allâh تعالى je rekao: وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ ۗ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا “Ni vjernik ni vjernica nemaju izbora da, kada Allâh i Poslanik Njegov nešto odrede, po svome nahođenju postupe. A ko Allâha i Njegova Poslanika ne posluša, taj je očito zalutao.” (33:36) A najveće i najbolje koristi su one koje se pojavljuju u srcu čovjeka prilikom okretanja Allâhu uz pokajanje, predanost, poniznost i potvrđivanje savršenstva Gospodara a manjkavosti roba i njegove potrebe za svojim Gospodarom.
Ne mogu da vjerujem da neki mogu porediti ovoga ubicu, koji je zlo ovog svijeta sa Bakirom( Molim Allaha da ga uputi Amin). Niste vi normalni. Ovi koji pricaju tako protiv Bakira da dodju na vlast mozda bi i gori bili od njega.
Srbomrga hajd dodji ti pa me istjeraj iz moje zemlje. Cekam te... Nije ti ovo 1992 godina.
Bosnjo ce sve prodati samo da je njemu dobro...
Bosnjo ce sve prodati samo da je njemu dobro...
Od Srebrenice napravise vasar. K'o da se raduju sto nam se desilo ovo...
Ti si bolestan covjek koji ide putem svojih strasti i povodi se sa svojim strastima. Koje imalo studirao islam zna da je to haridjijska metodologija. Molim Allaha da te upiti ako si za upute Amin. Ti takav vise stetis islamu nego li ijedan nevjernik. Sto dalje ti kuca bila od moje. Ne obracaj mi se vise.