Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hamas je produkt cionističje opresije nad Palestinskim narodom i da nema Hamasa bio bi neki drugi Hamas jer im cionisti USA i cijela međunarodna zajednica ne nude alternativu u rijšavanju problema Polestinskog naroda.
gooUser1696 Prvo sinko moraš da poznaješ dobro situaciju i da budeš Intelektualno korektan pa da pričaš o uobičajenim glavosječama. A to da je to postala uobičajena pojava koja je krenula sa Bin Ladenom koji je bio CIA čovjek e posle USA samoterorizma od strane Al Qaide inače prvo zamišljene kao Baze podataka američkih špijuna u arapskom svijetu.
gooUser1696...Posle rastu kao gljive. Neću reći da svu sve USA neke su i arapske neke Izraelske neke Ruske itd. Sam Hamas ima nekoliko frakcija ali ovi koji su djecu ubijali sigurno su frakcija Mossada. Ako ovo nije tačno hajde objasni mi kako bi drugačije Cionisti mogli ostvariti Veliki Izrael jer to im je zacrtani cilj a nije samo gaza i zapadna obala valja uzet i dobar dio Egipta, Sirije i Libana.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Free Palestine
Imate pravo na to, al ne na ovo sto ste uradili sad.
Ovi sto podršku pružaju Izraelu ne znam gdje su bili zadnjih 20 30 godina, kada su izraelci svakodnevno ulazili u teritorij Palestine i proganjali i maltretirali ljude. Usred molitve su ih udarali. Sada kad Palestina nije uzvratila ni djelić nasilja javljaju se objektivci i osudjivaci.
Palestinci imaju pravo na slobodu,na Palestinu,koje im se desetljećima uskraćuje i pod stalnim su terorom okupatora.
Nemojte miješati kršćane u sukob koji ste sami zakuhali
Pa da znas ista ko sto ne znas onda bi znao da i krscane ubijaju isto ko muslimane i ruse crkve
Pišeš gluposti. Vođa prve vojne organizacije Palestinaca bio je Žorž Habaš, hrišćanin. Sirhan Sirhan je bio Palestinac hrišćanin koji je ubio Roberta Kenedija. Prvi vođa vojnog krila Fataha , dr Hadid, bio je hrišćanin itd. Ne poznaješ materiju i šuti.
Ne mogu da vjerujem da toliki muslimanski i pravoslavni svijet gleda sta rade č i f u t i i niko da prstom mrdne
Neka su zidovi osjetili da nisu nedodirljivi
Ubijati civile na cesti i djecu na muzikom festivalu za mir sigurno nije nači za braniti domovinu. Riječ je o fanaticima/teroristima koji više štete rade palestincima nego Izraelcima.
i mi se nismo trebali branit 90tih pa bi vidio kako bi se lijepo ophodili prema nama.
Zatucanost, arhaizam i turbo- etnonacionalizam, klero- fashizam, nekrofilna strast i mrznja, sadisticka euforija = UZP
Bilden ni riječi nije rekao šta cionisti rade palestincima , ovo me podsjeca na 95 kad je SAD zapretio Armiji da će ih bombardovati ako nastave oslobađati zauzetu teritoriju.
Kada su saveznici bombardovali nacističku Njemačku i ubijali hiljade civila to je bilo ok, nije bio terorizam. A kad se Palestinci pokušaju osloboditi okupacije od višestruko jačeg neprijatelja to je terorizam. I Izrael se podržava od Amerike da ubija djecu i civile. USA = Rusija
🇧🇦🇧🇦🇧🇦♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸
Kako HAMAS brani domovinu??? Tako što otima i ubija starce, djecu, civile??? Sramota...
Zato je ti branis viteski bas onako kako treba. Jedni zive ljude u kuci spaljivali-Visegrad a drugi pravili od ljudi sapune, lonci i kazani- Jasenovac. Tako da se poklopi i flaster na usta.
Orange1World, da ti živiš u aparthejdu, da su ti jevreji zatvorili oca ili brata, da su ti ti isti jevreji ubili pola porodice (u kojoj ima i djece i staraca) , ti bi predpostavljam bio miran i staložen i slao im razglednice umjesto raketa... To što ti i takvi ko ti tražite je da se Palestincima oduzme bilo kakvo pravo na samoodbranu.. Ako je to moralno onda je sve moralno
Religije su lijepe dok su u okviru kulture .Ali u sebi nose klicu razaranja civilizacije jer su suprostavljene jedna drugoj u korijenu.zamislite da nema svetih mjesta i da je tu obzervatorij za posmatra je zvijezda i da svi skupa rade istraživanja ,a ne da se istrebljujete..
Ko ubije jednog nedužnog kao da je ubio čitav svijet. Velika je nepravda ono što je urađeno Palestini i njenim građanima, ali ako je trebalo i silom onda ne tako da stradaju djeca i nedužni ljudi, trebala je vojska na vojsku pa ko pobjedi.
Podržao bi ih da su uzeli taoce ali bez nasilja, zbog zaštite od Izraelske nadmoći u oružju i od onog što se sad dešava civilima i djeci Palestine a to je ravnanje i uništenje svega.Mada sam negdje čuo izjavu vojnog vrha Izraela da neće nažalost u rušilaćkom pohodu mariti ni za svoj narod,taoce koji se nalaze u Gazi.
Hamas se bori i za kršćanske vrijednosti, čoviću šta ćemo sad?