Stav Ellen van Wolde
0
Greška u prevodu Biblije?
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eh, ta ti je bistra ko 2 po ponoci. To je ko da ja sad kazem da je ovaj post ekskluzivno samo za tebe, i da niko drugi ne smije da ga cita niti komentarise - iako to radim preko javnog, besplatnog i anonimnog foruma dostupnog cijelom svijetu. Ta \"Ovo je namijenjeno XY\"-prica u prevodu znaci \"Strah nas je kritika jer nismo ni sami uvjereni u ono sto zagovaramo a kamo li da nam je jasno o cemu pricamo, tako da nije fer da nas sad neko proziva. Ako vam se ne svidja, nemate pravo da kritikujete - prihvatamo samo divljenje i pozitivne ocjene.\"
\"prije više hiljada godina\"?? Bibliju je na latinski preveo sveti Jeronim (inače naš zemljak) u 4. vijeku naše ere. Kakvih onda \"više hijada godina\"??
OVAJ TEKST TREBALO BI DA KOMENTARISU VJERNICI - KOLIKO JA VIDIM TO VI NISTE ZATO SUZDRZITE SE KOMENTARA NA OVU TEMU
jesi ti pametnaaaa nacitana i zagorelaaa
i m muslim dont panic
Otišla djevojka u crkvu da se ispovijedi. - \"Oče, spavala sam sa popom iz susjedne parohije, je li to grijeh?\" - \"Kako ne, kćeri, pa ti pripadaš ovoj parohiji.\"
pročitala i jedno i drugo i treće i opet nisam pametnija ni malo..... al fakat dobre zbirke bajki za djecu.... fakat.... ej moji vjernici vjeru treba očistiti od ljudi.... skhisam rules :-)))
A možda da pročitaš i jedno i drugo pa onda da laprdaš?
i onda ovi u kur\'anu sve to pogrešno iskopiraše i sad će svi vjernici u pakao jer su pogrešno vjerovali buaahahahah buuuuuuuuuahahahahaha
Bojim se da orignala nema jer je Biblija vijekovima editovana od strane crkve i vladajucih struktura koje su svetu knjigu prekrajale kako je kome odgovaralo. Sad je to samo zbirka interesantnih prica...sa izuzetkom onih koje su godinama izbacene i bez kojih nemamo pravu istinu;) Davno je neko pametan rekao da treba ocistiti Vjeru od crkve.
samo je jedan original i to onaj koje se prenosi avazom...nauci na pamet da ne bi sledbenici zloupotrebljavali vjerodostojnost
Joj propade nam hiljadugodišnje vjerovanje. Šta ćemo sada, kukala nam majka? Odoh u jevreje. Kod njih je original.