Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ova zemlja ne moze u europu,niko joj nece to dozvoliti. Turci nemaju veze s Europom ni po tradiciji,vjeri(ne)kulturi...dzaba im hehe
U ovom clanku pise da se ovi bore protiv \"obaveze nošenja muslimanskih marama na univerzitetima\". To znaci da svaka zenska mora nositi mahramu, sto je nonsens i velika podvala u ovoj informaciji. S druge strane na univerzitetima u Engleskoj i Americi zenska moze nositi mahramu ako to zeli, samo se to ne moze u Turskoj. jer su oni eto ko fol demokratsko-sekularno drustvo. nidje veze, nema tu demokratije.
budite korektni i barem vi odudarajte od drugih medija, prenesite i informacije o protestima protiv antivadinih protesta, gdje ej bilo cak i vise ljudi.
sekularni, ateisticki fundamentalizam je gori i agresivniji od svih vjerskih fundamentalizama...primjer za to su ovi ataturkovci u Turskoj, kao i nasi \'\'slobodni\'\' i \'\'nezavisni\'\' mediji, te oni koji im daju nagrade za njihovu agresivnu borbu protiv vjere i mislecih vjernika
Islam ce da zauzme ono mjesto koje mu pripada u Turskoj i svim ostalim \'islamskim\' zemljama, a oni mogu da se bune i okupljaju kolko god hoce, ali bice ponizeni i porazeni.
Pa hoce oni u Evropsku Uniju ...prodaju svoju vjeru za nista
oni su vjerovatno ispravno preveli ali je problem u Turskim sekularistima,jer oni namjerno kazu kako Erdogan zeli uvesti maramu u univerzitete i tako plasitit obicne turke da vise ne glasaju za erdogana,a to je sve naravno laz.I jedina istina u svemu tome je sto ovi sekularci prizeljkuju agresivni ateizam gdje ce marama biti protivna zakonu,kao i islam
Erdoganovi protivnici smatraju da se premijer otvoreno trudi da načini Tursku islamskom zemljom, povlačeći različite poteze, među kojima je i ostanak na snazi obaveza nošenja muslimanskih marama na univerzitetima, prenosi Reuters. Ovo je totalno pogrešno ili imate katastrofalnog prevodioca ili baš niko ne gleda šta pišete. Koliko ja znam u Turskoj je zabranjeno nositi marame na univerzitetima i ova vlada je pokušala da dopusti onima koji hoće da nose marame, a ne kako ste vi napisali.
FUCK Ataturk.......