Crna hronika
18

Izedin Spahović priznao da je pucao na Grbavici

Piše: E. F.
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Izedin Izo Spahović priznao je tokom saslušanja u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu da je jučer iz svog automobila pucao na njemu nepoznatu osobu koja mu je prethodno uputila prijetnje.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Omar Mehmedbašić, Spahovićev advokat, istaknuvši kako njegov branjenik prethodno nije poznavao osobu na koju je pucao.

"Moj branjenik je priznao tokom saslušanja da je pucao u zrak jureći automobil BMW jer mu je osoba u tom vozilu ranije prijetila pištoljem. No, nije mu poznato ko je osoba koja mu je prijetila, niti zbog čega", kazao nam je Mehmedbašić.

Izedin Izo Spahović uhapšen je jučer zbog sumnje da je iz Golfa 7, koji je u vlasništvu njegovog Taxi udruženja Adi i Benjo, u naselju Grbavica pucao iz vatrenog oružja na BMW.

Navodno, u automobilu BMW nalazio se Anel Mešić, a dvojica muškaraca su nakon međusobnog sukoba pucali po naselju Grbavica iz automobila u pokretu. Samo pukom srećom povrijeđenih nije bilo.

Nešto kasnije policija je pronašla oštećena vozila. Automobil Mešića pronađen je na području Ilidže u automehaničarskoj radnji.

Spahović se navodno sam predao u policijsku stanicu. Osumnjičen je da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

Nešto kasnije, tačnije, u ulici Barska na Ilidži sinoć oko 23 sata aktivirana je eksplozivna naprava u blizini privatne kuće u vlasništvu Mešić Č. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, dok se na fasadi i ogradi kuće nastupila oštećenja.

Prema nezvaničnim informacijama ova eksplozija je povezana s pucnjavom na Grbavici.