Crna hronika
73

Izedin Spahović uhapšen zbog pucnjave na Grbavici

Piše: E. F.
Mjesto pucnjave (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Mjesto pucnjave (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Pedesetdvogodišnji Izedin Spahović uhapšen je danas pola sata prije podneva zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti kada je u sarajevskom naselju Grbavica pucao iz automobila VW Golf 7 u pravcu drugog vozila, saznaje Klix.ba.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila oko 10:25 sati kada je Spahović ispalio nekoliko hitaca u pravcu putničkog motornog vozila marke BMW sive boje u vlasništvu Mešanović A.

Nezvanično saznajemo da su se dvojica muškaraca žestoko posvađali ispred jednog kafića na Grbavici da bi potom počeli pucati jedni na druge iz automobila u pokretu. Pukom srećom niko u ovom obračunu nije povrijeđen.

Oba automobila brzo su se udaljila sa područja Grbavice, a operativnim radom policijski službenici su na području općine Ilidža pronašli vozilo BMW, registarskih oznaka T12-O-221, vlasništvo Mešanović A. iz Sarajeva, koje je najvjerovatnije učestvovalo u pomenutom događaju, sa vidljivim oštećenjima nastalim dejstvom vatrenog oružja.

Također, u ulici Mujkanovića, općina Stari Grad Sarajevo, pronađeno je putničko motorno vozilo marke VW Golf 7, registarskih oznaka E12-E-703, vlasništvo Taxi udruženja Adi i Benjo, sa oštećenjima čiji će uzrok biti utvrđen nakon izvršenih vještačenja

Spahović je potom uhapšen, o cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovnaju opisanog krivičnog djela, kao i pronalasku ostalih učesnika u istom. Nezvanično saznajemo da se traga i za Spahovićevim sinom Benjaminom.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ovom prilikom izražava veliku zahvalnost građanima na informacijama koje su doprinijele brzom i efikasnom rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

Podsjećamo, Spahović se ranije dovodio u vezu sa Naseromn Keljmendijem i Muhamedom Ali Gašijem. U avgustu 2007. godine uhapšen je nakon višegodišnje potrage koju je za njim raspisalo pravosuđe u Nizozemskoj, a zbog sumjnje da je glavni akter dvostrukog pokušaja ubistva u Amstelveenu pokraj Amsterdama.