Crna hronika
0

Tužilaštvo KS traži da se Izedin Spahović vrati u pritvor

Piše: E. F.
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Tužilaštvo KS uložilo je žalbu na odluku nadležnog suda u Sarajevu da se nakon jednomjesečnog pritvora Izedin Spahović pusti na slobodu, saznaje Klix.ba. Spahović se sumnjiči da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti kada je 12. maja pucao iz Golfa 7 na BMW.

Nedugo nakon događaja Spahović je uhapšen te mu je određen jednomjesečni pritvor. No, u petak, na ročištu za produženje pritvora nadležni sud je odbio produžiti pritvor osumnjičenom po prijedlogu tužilaštva te je on pušten na slobodu.

Žalbu na ovakvu odluku odmah je uložilo Tužilaštvo KS koje smatra da još uvijek stoje razlozi zbog kojih je Spahoviću određen priotvor te da bi on trebao ostati iza rešetaka.

Pedesetdvogodišnji Spahović pomenutog dana se sam predao u policijsku stanicu i priznao da je iz Golfa 7, koji je u vlasništvu njegovog Taxi udruženja Adi i Benjo, u naselju Grbavica pucao iz vatrenog oružja na BMW.

"Pucao je u zrak jureći automobil BMW jer mu je osoba u tom vozilu ranije prijetila pištoljem i to dok je sjedio za doručkom. No, nije mu poznato ko je osoba koja mu je prijetila, niti zbog čega", kazao nam je tada Omar Mehmedbašić, advokat Spahovića.

Navodno, u automobilu BMW nalazio se Anel Mešić, a dvojica muškaraca su nakon međusobnog sukoba pucali po naselju Grbavica iz automobila u pokretu. Samo pukom srećom povrijeđenih nije bilo.

Nešto kasnije policija je pronašla oštećena vozila. Automobil Mešića pronađen je na području Ilidže u automehaničarskoj radnji i na sebi je imao oštećenja od vatrenog oružja.

Nakon hapšenja Spahovića u ulici Barska na Ilidži aktivirana je eksplozivna naprava u blizini privatne kuće u vlasništvu Mešić Č. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, dok se na fasadi i ogradi kuće nastupila oštećenja.

Prema nezvaničnim informacijama ova eksplozija je povezana s pucnjavom na Grbavici.