BiH
3

Nakon pucnjave na Grbavici: Pritvoren Izedin Spahović

Piše: E. F.
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Izedin Spahović (Foto: Arhiv/Klix.ba))
Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Izedinu Spahoviću osumjičenom za pucnjavu koja se prije dva dana dogodila u sarajevskom naselju Grbavica.

Kako je za Klix.ba potvrđeno u Općinskom sudu u Sarajevu, prihvaćen je prijedlog Tužilaštva o određivanju pritvora koji može trajati najduže 30 dana ili do nove odluke suda.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu jutros je predložio Općinskom sudu u Sarajevu da se Spahoviću odredi pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu i utjecati na svjedoke, kao i zbog toga što je za ovo krivično djelo predviđena kazna zatvora od najmanje tri godine", kazao nam je Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Izedin Spahović je u utorak u sarajevskom naselju Grbavica iz Golfa VII pucao na BMW u pokretu, koji je, prema još nepotvrđenim informacijama, vozio Anel Mešić.

Navodno, Spahović je doručkovao u jednom kafiću u ovom naselju kada se Mešić dovezao BMW-om te mu zaprijetio pištoljem. Spahović je tada krenuo za Mešićem svojim automobilom Golf VII i, kako je sam ustvrdio, pucao u zrak kako bi zaplašio Mešića.

No, ovaj je uzvratio. Samo pukom srećom nije bilo povrijeđenih u ovoj pucnjavi iz automobila u pokretu.

Spahović je ubrzo i priveden, a tokom saslušanja priznao je da je pucao kako bi zaplašio osobu koja mu je prijetila, a koja je njemu nepoznata.

Podsjećamo, automobili su nedugo nakon pucnjave pronađeni sa vidnim oštećenjima. Mešićev automobil pronađen je na Ilidži u automehaničarskoj radnji.