Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klix, molimo da objavite osnovice i koliko imaju i koliko traže. I sada su im plate visoke i više puno nego u drugim kantonima. Sramotno je da Sindikat vidi novac samo u platama a zdravstvena usluga je očajna, od naručivanja do površnog liječenja.
Ovaj sindikalista radi po SDA direktivi. Covjek se drzi iste stvari ko pijan plota. Imali su povecanja plata u poslijednje dvije godine. Sad se malo pare trebaju investirati i u pacijente. Usluga je nikakva. Prestanite sa uzimanjem cokolada, bombonjera, koverti i onda se mozda sve i malo normalizuje. Ne mozes vise otici ni krv da izvadis bez da tutnes nekom kovertu. Pa majka vam stara naberete prosjecne plate mjesecno samo na kovertama, od sestrica do doktorcica.
Nije u redu da već treći mjesec primaju punu platu jer ne pružaju pacijentima punu uslugu. Neka u toku štrajka budu i plaćeni proporcionalno nivou usluge koju pružaju
Wtf?! Skoro pola budžeta KS ode na šugavo zdravstvo?!
Dobro je da ste najavili da nastavljate štrajk jer se inače ne vidi razlika kad ste u štrajku i kad niste!
I mi gradjani trazimo dostojanstveno ponašanje zdravstvenih radnika!!!