BiH
0

Zbog predsjedavanja Nenada Stevandića: Opozicija bojkotuje rad Narodne skupštine RS-a

Srna
Foto: Nezavisne.com
Foto: Nezavisne.com
Predstavnici opozicije ponovo su bojkotovali rad Narodne skupštine jer je jutros predsjedavanje preuzeo potpredsjednik Nenad Stevandić, koga opozicionari ne priznaju.

Vukota Govedarica, predsjednik Kluba SDS-a, je rekao da njegova stranka, kao ni ostale opozicione stranke neće prisustvovati zasjedanjima, osim tački dva koja se odnosi na prijedlog opozicije za smjenu Stevandića.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Prijedlog odluke o razrješenju potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, čiji je predlagač Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske.

U ovom prijedlogu podsjeća se da je Narodna skupština Republike Srpske 18. decembra 2014. godine, Stevandića imenovala za skupštinskog potpredsjednika, kao predstavnika najbrojnije opozicione stranke.

"Polazeći od činjenice da Stevandić više nije član SDS-a i samim tim nije legitimni predstavnik najbrojnije opozicione stranke u predsjedništvu Narodne skupštine, Klub poslanika SDS-SRS ponovo pokreće proceduru njegovog razrješenja", navodi se u Prijedlogu odluke.

Stevandić je rekao Srni da je navedeni prijedlog neozbiljan.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da razmatra po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Ovim zakonskim rješenjim definisano je da se u ambalažni otpad podrazumijeva proizvedena i uvezena ambalaža ili ambalaža u koju je upakovan proizvod koja poslije upotrebe postaje ambalažni otpad.

Poslanici bi trebalo da razmatraju po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Na osmoj redovnoj sjednici trebalo bi da budu razmatrani Prijedlog zakona o elektronskom potpisu, Prijedlog zakona o elektronskom dokumentu Republike Srpske, te Prijedlog zakona o gradu Zvornik.