{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojne optužbe vlasti i opozicije u NSRS tokom rasprave o smjeni Stevandića

F
15.9.2015. u 17:02
0
36
Brojne optužbe vlasti i opozicije u NSRS tokom rasprave o smjeni Stevandića
0
Brojne optužbe vlasti i opozicije u NSRS tokom rasprave o smjeni Stevandića
Oštre optužbe i brojne replike obilježile su danas raspravu u Narodnoj skupštini RS-a povodom ponovnog zahtjeva SDS-a za razrješenje entitetskog potpredsjednika Nenada Stevandića, koji je napustio tu stranku, ali je zadržao funkciju u skupštinskom rukovodstvu koja pripada najjačoj opozicionoj stranci.
Njega u potpredsjedničkoj fotelji sada "zadržavaju" glasovi vladajuće većine.

Sudeći do današnjim optužbama poslanika vladajuće stranke i opozicije, ovo pitanje neće biti riješeno ni u narednom periodu.

Stevandić potvrđuje da neće odstupiti iz rukovodstva parlamenta RS-a, a tvrdi da u Poslovniku parlamenta nije navedeno da je i mora napustiti iako više nije član najjače opozicione stranke.

O SDS-u je iznio niz optužbi, posebno na rukovodstvo stranke za koje je rekao da "vodi podaničku i licemjernu politiku u Sarajevu".

- Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku na ovu funkciju jer ne želim da trijumfuje pokvarena i izdajnička politika SDS-a - ustvrdio je Stevandić.

Međutim, šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da optužbe Nenada Stevandića na račun SDS-a predstavljaju najobičniju "političku bljuvotinu".

Govedarica navodi da takav Stevandić "najviše odgovara režimu u RS" te da je "promijenio osam političkih stranaka i ne znaju ko mu danas u RS može vjerovati".

- Stevandić danas predstavlja Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Da ima išta moralno u sebi podnio bi ostavku.
Kada je podnio ostavku na sve funckije u SDS-u, postavlja se pitanje zašto nije podnio ostavku i na mjesto potpredsjednika parlamenta RS - upitao je Govedarica.

Poslanici vladajuće koalicije smatraju da Stevandić dobro radi svoj posao i potvrđuju da neće glasati za njegovu smjenu.

- Problem je što nemate 42 glasa. Možete se boriti koliko hoćete, ali ima da se poštuje skupština većina - ustvrdio je uime SNSD-a Radovan Višković.

Za šefa Kluba poslanika PDP-a Branislava Borenovića je jasno da Stevandić ne može biti u skupštinskom rukovodstvu, jer zauzima poziciju najbrojnijoj opozicionoj partiji, kojoj to mjesto pripada po Poslovniku Narodne skupštine RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: