BiH
0

NSRS: Opozicija bojkotuje Stevandića

FENA
Poslanici stranaka Saveza za promjene ne učestvuju u poslijepodnevnom radu Narodne skupštine RS-a, jer ne žele da daju legitmitet potpredsjedniku parlamenta Nenadu Stevandiću, koji predsjedava sjednicom.

Stevandić, iako je napustio SDS, zadržao je potpredsjedničku funkciju u skupštinskom rukovodstvu, koja pripada najjačoj opozicionoj stranci u RS-u.

Poslanici SDS-a su dva puta podnosili zahtjev za njegovu smjenu, ali je Stevandić ostao na mjestu potpredsjednika Narodne skupštine RS zahvaljujući glasovima vladajuće većine.

Iz najjače opozicione stranke su ranije najavili da će i sudskim putem tražiti zaštitu svojih interesa po ovom pitanju.

S druge strane, Stevandić navodi da on neće podnijeti ostavku na mjesto potpredsjednika parlamenta RS, a da niko ne brani SDS-u da predloži svog kandidata za tu funkciju, s obzirom na to da Skupština trenutno ima dva od moguća četiri potpredsjednika.

Opozicionari učestvuju u radu sjednice parlamenta dok je vodi predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović i drugi potpredsjednik Senad Bratić.

U poslijepodnevnom radu parlamenta razmotren je Nacrt zakona o Gradu Zvorniku, te izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS i o trgovini, kao i Prijedlog strategije unapređenja socijalne zaštite djece bez roditeljskog staranja za period od 2015. - 2020.