Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na ovaj nacin pristupiti ovako tragicnoj temi, mogu samo emotivni invalidi.Nije ovo tema za prepucavanje u medijima.Postoje institucije i strucnjaci koji mogu dati odgovore,ali na ovakav nacin,povredjivati ponovo obitelji ubijene djece,je nedopustivo.
Po cijem nalogu je ovo odjednom pokrenuto ima li ova bagra ovaj sljam obzira prema tim roditeljima sto im solite ranu idioti jedni
Jasmila je nasjela na provokaciju Puhala. I da mu da dokaz a on postoji i zna se da je to istina oni ce uvijek reci da to nije tako. Upecala se i sad pravi samo problem dok jednom od roditelja ne pukne film.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Jedno dijete je prevelik gubitak, zato pokazite prava imena zrtava, zasluzuju to a ne manipulisanje njihovim gubitcima za svoje politicke ciljeve... to je jos jedan zlocin od strane politicarske krmadi
ti ujo odgovori gdje su zločinci iz ahmića i ubijeni Bošnjaci iz Mostara i ne rise nacisto!
Problem je sto se ne zna odakle su ti zvanicni podaci. Koliko sam razumio to nisu podaci Instituta za istrazivanje zlocina protiv covjecnosti i medjunarodnog prava. Da jesu do spiska bi se lako doslo. Jako je vazno da se zna tacan broj (sigurno potvrdjenih) da bi se sprijacile manipulacije. To ne dira ni u cije rane, jer ovako je data mogucnost negatorima da zvacu temu i relativiziraju, kao da je zlocin razlicit zavisno od broja.
Jasmila prica kako vjetar puse i koliko joj se nudi para. Govno
Mala, da ti pječ kaze, ko sto je moj Davorin govorio: Veliki je broj djece ubijen u Sarajevu, u porodistu samo, a i da je samo jedno dijete to je velika tuga i tragedija. Necu reci da si zlonamjerna, naprotiv, ni sam ne znam broj, al sani da znas da je Siran neponovljiv i dà se njegova pika.
Puhalo odigrao jaki dobro igricu koju je dobio od Centrale. Pustio bubicu niz vodu a budale se odmah upecale. Ova zbljoha je isti tako izjavila da Arhiv BIH nije izgorio. Tako da ovo ne cudi. Misli jadnica ako se ulizuje i dodvorava da ce nesto vise postici. Zamisli jevreja da nesto izjavi o stradanju jevreja. Nikad. Zato vladaju svijetom. Nama ne treba agresor. Sami smo sebi dovoljni.
Ovako je bilo. Probudi me ujutro,neko puca. Kad ono moje komsije srbi idu redom pale i ubijaju . Nisam mogao sebi doci. Pobjego sam iza kuce ,gore u sumu i gledao cijeli dan sta mi komsije rade. Ni dan danas nemogu skontat,ma skonto sam ja. Puna ih carsija opet. Et,barem sada imam .
Ona ne shvata da je glupa i hladna, zato ponavlja priču.
Podatke treba da prikupi Karićka koja je imala 1 godinu na pocetku rata i koja je period agresije provela u Novom Sadu i Edin Forto “poznati diverzant”. iskreno ti Jasmila nisi dobro Da je jedno djete stradalo mnogo je a ne 1600
https://www.klix.ba/vijesti/bih/95-940-imena-ubijenih-i-nestalih-u-bosanskoj-knjizi-mrtvih/130121107
prestani ti sa javnim cirkusom, ne dovodis u pitanje nista drugo i srpsko ni hrvatsko samo "nase" , zasto nisi istrazila prvo ? nego ovako javni cirkus
Ova japanska buba i onak odpuhani samo žele da bockaju u bol naroda a sva 3 naroda nešto boli, bilo ko da je nekoga izgubio. Za mene je ovo tema koja bi trebala biti na sudu zbog diranja u teme duševne boli cijelom bh narodu. a ako su htjeli da saznaju obadvoje imaju institucije za obratiti se ne javnost uzburkivati
Kako samo umije/u zauzeti ozbiljnu pozu i uspostaviti kvaziakademski diskurs o necemu sto je neupitno o cemu nema rasprave. Nije bitan broj "BROJ" vec spremnost nekoga da ubije dijete/djecu brz obzira koliko ih je zaista ubijeno. Ne postoji crta ili granica koja kaze do ovog broja je dozvoljeno ubiti a sve preko je zločin. Strasno je provaljivanje i devalvacija ugleda ove zene koja otvarala bolne ratne i postratne teme i o tome snimala filmove da ovako padne... .ebale ih pare.
Problem je sto se ne zna odakle su ti zvanicni podaci. Koliko sam razumio to nisu podaci Instituta za istrazivanje zlocina protiv covjecnosti i medjunarodnog prava. Da jesu do spiska bi se lako doslo. Jako je vazno da se zna tacan broj (sigurno potvrdjenih) da bi se sprijacile manipulacije. To ne dira ni u cije rane, jer ovako je data mogucnost negatorima da zvacu temu i relativiziraju, kao da je zlocin razlicit zavisno od broja.
U Splitu odrzavaju misu Pavelicu a u hercegovini cak imaju i vino, popovi predstavljaju arkana i druge zlocince kao predstavnike SPCa, i negiraju Srebrenicu, SDA umjesto fabrika gradi dzamije i spomenike borcima.Komsije kupuju polovne avione i transportere od rusa i amerikanaca dok im educirana mladez cisti WC po njemackoj. Ko ce se iskreno pokloniti toj mrtvoj djeci ako sutra izadje lista sa brojem i imenima?
Šta mijenja stvar da je 2000 ili 1400 da li to znači da su šumljaci sa brda manji zločinci. Ljudi moji radi fašističkih ciljeva velikosrpska klika je držala grad u opsadi da je samo jedno dijete stradalo karakter te opsade je da je to agresija na nedužne civile i tačka.
Potpuno podrzavam ovakav pristup. Pristajanje na neke odokotivne brojeve koji vremenom rastu, dovelo je do 100 zrtava u Dobrovoljackoj, a Kukanjanc ih naveo 7, do 2 miliona Srba ( i to samo Srba!) u Jasenovcu od utrvdjenih ukupno oko 400.000 zrtava ... i naravno da zlocin nije manji ak je broj manji, ali ako je broj nepotrebno veci onda vrijedja jedne a potice druge na revansh
Stariji se mogu sjetiti kako su SDSovci prije rata spominjali 2 miliona u Jasenovcu i govorili - a koliko se Srba nije rodilo zbog tolikih zrtava, koliko bi nas bilo danas ovdje? Mira nece biti dok se zrtve ne osvete - i onda pokrenuse onaj krvavi rat. Napuhivanje brojki koristi samo politickim manipulatorima.
Mrs kujo prodana.
Samo ko ima oraha u dzepovima plasi se istine.. Naprijed Jasmila