Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kaze u tekstu: “Ustavni sud FBiH trazio je misljenje OHR-a”. Ako vi u tome ne vidite problem, onda nista.
ustavni sud pita strance kako da presudi
Sloboda izbora glasaca po svojoj volji je temeljno nacelo demokratije.
Potrebno je detaljno obraditi pojam legitimnosti i da li je to po evropskim normama i kosi li se sa demokratijom, obzirom da zelimo pristup EU. Ne moze se legitimnost koristiti po potrebi, kako kome odgovara, jer demokratija ne dozvoljavaju nametanje volje biracu. Necu da biram tkzv. svog koji je npr. nesposoban, korumpiran, vec kvalitetnog i sposobnog, ma tko on bio.
Ja predlažem poboljšanje Dejtona tako da BiH bude država sa jednim prijesjednikom 3 naroda svake 3 godine jedan narod bira prijesjednika u ime druga 2 naroda pa zatim se mijenjaju primjer Bošnjaci (muslimanske vjere) biraju prijesjednika u ime Hrvata i Srba prođe 3 godine zatim Srbi biraju predsjednika u ime Hrvata i Bošnjaka pa onda Hrvati i znate kako ide dalje naravno RS ce morat bit ukinuta i ko bude glavni da svaki zakon koji bude uveden mora ic u korist sva tri naroda
Naravno isto da BiH nemože koristit u ratne napadacke svrhe ali da u odbrandbene možemo kupovati ratnu opremu prijesjednika mogu birat ljudi samo sa BiH državljanstvom
Izbor članova predsjedništva BiH bi trebalo urediti kao i izbor predsjednika Njemačke!! U skupštini BiH nacionalne stranke predlažu kandidate i biraju ih ali moraju biti izabrani jednoglasno isto kao predsjednik Njemačke, vode se razgovori i uvijek je izabran jednoglasno!!
nisza njih ne zanima samo ih interesuje treci entitet, da bi RS konacno imao odrjesene ruke po svim pitanjima, tj konacni cilj je postignut Velika Srbija i Velika Hrvatska, Bosnjake Muslimane zna im se...e nece moci bgm...trazi se od nas pristanak da nestanemo.
Načela koje je dao OHR su u suprotnosti sa ustavom a i između sebe su ta načela kontradiktorna. Nije moguće ispuniti načela 2,3 i 4 jer su apsolutno kontradiktorna sama sa sobom
Ustav BIH i Dejton vec dugo tumaci dodik i covic i srbija i hrvatska a visokog predstavnika su iz mejdunarodne zajednice su blokirali i Inzka i ovog sada koji je opasniji jer kao sto kazu analiticari nije on dosao da pomaze BIH i gradjanima nego da provodi politiku srbije i rusije i interesne skupine ... jer da zeli nesto da promijeni i sam bi zaustavio napore HDZ HR I BIH oko promjena Izbornog zakona koji je protivan svim standardima
ovi u RS donose Zakone i propise a on ih ne ukida .. nek ami neko odgovori ZASTO ... pa sve se dovodi u situaciju SVRSENOG CINA i kada ce bolesnjaci morati birati od dva NAJGORA ZLA ono manje ... ako se ovako lose nastavi lobiranje i zaustavi glas akademske zajednice i gradjana oni ce to nastaviti a OHR pustati kao i medjun.zajednica ..
Ma ja....Bošnje smatraju da je OK da Esad iz Gornje Maoče sjedi u Domu naroda Hrvata. Pročitani ste ko bukvar......niko nije za Bošnje osim Adisa iz Njemačke
Ovo je toliko komplikovano da je lakše,jednostavnije a i poštenije usvojiti građanski princip i zaobići svu tu silnu administraciju,domove kantone,i druge zavrzlame.Posvetiti se privredi i proizvodnji,izabrati strućne ljude na rukovodeća mjesta koji će to znati voditi a ne ovako u nedostatku strućnih a konstutivnih postavljaju svoje partijske kretene koji sve uništiše.Znaš kolko me interesuje kako mu je ime ako je strućan i ako će napraviti neki napredak.
Kakve koristi onim ljudima koji sad štrajkuju ćija su se preduzeća zatvorila ili će se zatvoriti zbog lošeg poslovanja preduzeća i koji nejmaju platu što ih je vodio njihov konstutivni neznalica.Pitamo li se ko će nam biti poslodavac kojem kostituentu ili religiji pripada kad krenemo u NJemaćku iz ovog nakaradnog politićkog vilajeta.Sve te besmislice zbog kojih se oni svađaju su samo da se oni održe na vlasti i da se gomila administracija što će uzrokovati propast svega.
zato sto nikom neodgovara....pogotovo zastari kriminalcu
Obrazloženje koje je dato u ovom članku je suština koju ne koriste pregovarači, neznam zašto ili su nedorasli ili imaju skrivene namjere.
Da je u pitanju podjela kakvih kredita davno bi se oni dogovorili
Zato sto su bošnjački poltočari. kesa. Samo gledaju svoj lični interes.