Komentari (232)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srpski kralj, srpska zemlja, srpski kamen, srpska ptica… Samo ovako sa njima, ne ulaziti u raspravu oko jasnih historijskih cinjenica, jer kad nas puste na svoj teren lazi u startu su pobijedili. Samo se šprdati s njima.
Nije potomak Šubića?
Ovi oblaci iznad grOda su Srpski vjerovatno 🤣🤣🤣
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Cime se ljudi bave. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Ovako savremenik Boja na KosovuTvrtko I pise: “Onoga ohologa vražjega sina i slugu neprijatelja imena Krstova i cieloga roda čovječjega .. nevjernoga naime Amurata, koj si bio pokorio mnoge narode .. i koj bješe već došao s dvjema svojima sinima i sa sljedbenici Turci i naše zemlje uzne...miriti u nakani da kasnje navali i na vaše, napokon sraživši se s njima dne 15 lipnja .. nadvladasmo tako, da malo od njih žive iznesoše glave.”
Toliko o srpskom junaštvu na Kosovu.Da nije bilo bosanske vojske....
Smiješni ovi Srbi sa svojatanjem Stjepana Tvrtka, a čovjeku samo baba sa materine strane od Nemanjica zbog tadasnjih pravila da mora biti neki plemic, znaci povezanost 0. Zna se da je S. Tvrtko Hrvat isto kao i svi ostali Šubići i Kotromanici (Katarina kojoj je grob u Vatikanu).
Pa jel stvarno moguće da naša politička elita ima kad da raspravlja o ovakvom problemu, ne mažite ljudima oči s glupostima, posvetite se napokon pravim problemima, ekonomiji , zdravstvu, uređenju prostora, bijela kuga, korupcija, pa mogu do sutra pisat.
Pozitivno je sto se sarajlije okrecu svojim precima i pravoslavlju. Ljiljan je kao sto svi dobro znamo stilizovan kriz.
A ti konj Marke Dorat
Sta se vise proseravate sta je bilo, sta bi bilo da nije bilo, pa Srbi tre aju znati da se stvari mjenjaju, vlade i drzave i danas je najvaznije ko je uvecini u Bosni a to su Bosnjaci Mislimani koji su autohtoni narod najstarini u regini, imali su svoju drzavu, svoj jezik ista bi trebalo da se uniste. I cura kad se uda mjenja zivot i prezime tako i Bosna hiladu godina postoji sa Muslimanima. Nili su vecina u Beogradu i dr. gradovima u Srbini.
Baš hiljdu?Pretjera ga malo.
Kakav vas jezik. Vasi preci su se odrekli svega i sada kao izmislajte neki jezik. Ali bilo kako bilo. Sta god da je sa ovim tvrtkom, cak i ovo dokazuje ko su vam preci i kakva su imena nosili prije hiljadu godina kako to kazes. Kada bi mogao ici kroz svoju lozu tamo bi nasao nekog Tvrtka, Cvijetu, Slobodana, Spasoja, Sretena, Dusana
Mi smo stvarno svjetski talenti da se zabavimo oko nebitnih stvari.
Nikad kraja gluposti iz usta ovog lika
Srpska kibla :D
Ovo je već profesionalno podhebavanje
Za neznalice i historičare koji pjene ovdje na klixu, da je Tvrtko I Kotromanić bio srpski kralj, evo vam demanta. Što se taj veliki Srbin Tvrtko, porijeklom Nemanjić, isto kao i Lazar Hrbljenović, sveti Lazar knez Srbije se neujedniše i napraviše veliku Srbiju . Gdje je u Tvrtka dvoglavi orao Nemanjića i ako volite Tvrtka morate voliti i bosanske ljiljane.
Pa glupane zato sto je u to vrijeme Bosna nije bila ono sto je danas(puna Muslimana),pa tako i nije bio nikakav problem da Tvrtko bude kralj Bosne,jer je tada Bosna i Srbija bila maltene isto,smao razlicite drzave ali isti narod.I niko ne kaze da ne voli bosanske ljiljane nego ne volimo ratnu zastavu BiH,to je znacajna razlika.
Ne znam što su se svi zakačili na Zahiragićev sarkazam. Pošto je debata da li je to ispravno mjesto za spomenik i da li je on bosanski kralj on se samo nadovezao provokacijom......"sva sreća nisu to primijetili". Sigurno nije mislio da Tvrtko klanja.
I takav idiot sjedi u SGrada,bruka
Bjezi se jado u misiju rupu Vama SDA hovnarima smeta sto lisce opada Imate samo volu za ukrasti pljackati lagati i sve ono sto nevodi nicemu..DOKAZANO
SDA bi postavila Alijin ili Bakirov spomenik. Zato i kukaku! Prvi uništio Republiku BiH, drugi šurovao sa Beogradom da se podijeli.
Prije 500+ godina, jako je bilo bitno legitimno predstvljanje. Pa jel‘?