Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RIP Sarajevo, grad kojeg vise nema. Nema se vise za cim zaliti. Grad ne cine zgrade, vec ljudi. A ni zgrade nemaju vise svog starog sjaja, da o ljudima ne govorimo... To je BIO grad. RIP Sarajevo
Ahmede, molim te ko boga dragog, procitaj naglas tekst koji napises prije nego ga objavis. recenice ti nisu smislene i povezane.
Ne mogu ovog Burica ni pismeno jerbo, ogadio mi se usmeno. cekam dan kada ce (za pocetak), umjesto 5 OVAJ na 10 rijeci, barem koristit 4 OVAJ. To bi bio izuzetan napredak za njega. Lik i ocelavio (ne sumnjam u njegovo obrazovanje) a dijalektika fuuj!
Ne znam kakav je BG bio prije rata ali je sad katasrofa sarajevo je 50 puta i ljepse i bolje ali nazalost i skuplje ...
dragi moji \"homo sapiensi\" aktivirajte malo moždanu masu pa skontajte da Ahmed i slični njemu samo bacaju kost među gladne vukove. Možete se tako natezati do kraja života ako ne pređete na konkretne stvari. Svi se žale , svi žale za nečim , uz to se i ljute a i dalje sjede u svojim straćarama umjesto da skinu s dnevnog reda one koji nam ovakvo stanje nameću. Koliko vas je izašlo na neki demokratski skup i koliko vas je u posljednja 24 sata učinilo nešto dobro? Kad počnemo činiti dobre stvari ( između ostalog i prosvjetljavati neprosvjetljene , da ne kažem nepismene) i Sarajevo i BiH će postati prava zemlja,a tada ćemo prestati žaliti i bjesniti.Ohladite malo ljudi, lako je Ahmedu,Bregi,Kusturici i ostalima oni su pa skoro jednom nogom u grobu, a šta ćemo mi ostaviti svojoj djeci kad smo i mi na nuli...?
demografska slika sarajeva danas je dovela do toga da ga zamrze oni koji su u njemu rodjeni i koji nisu imali priliku zbrisati iz njega.pa grad je bio civilizovaniji tokom rata nego danas.sav šljam nepismenog i primitivnog stanovnistava sa ruralnih podrucja i jugozapadne srbije se skrasio oko tranvajskih sina.za one koji nisu odavno bili u sarajevu dovoljno je reci da sarajevo danas lici na veliki zooloski vrt,a da kojim slucajem papcinama oci svijetle u mraku licilo bi na las vegas.
@ SA, POSTOJI JOS USPJESNIJI RECEPT ZA POBOLJSANJE KVALITETA ZIVOTA U SARAJEVU I BIH OPCENITO: VRATITI OBZIR U OVO DRUSTVO...POCEVSI OD SEBE!!! TEK TADA BI DRUSTVO SHVATILO DA PSIHOLOSKI I SOCIOLOSKI ZAPRAVO NE POSTOJE BOSNJACI, SRBI, HRVATI, ROMI, JEVREJI, ALBANCI, TURCI, ARAPI, IRANCI, JUGOSLAVENI, BOSANCI I HERCEGOVCI....POSTOJE SAMO ONI OBZIRNIJI-ONI KOJI SU KORISNI COVJECANSTVU I KOJIMA COVJECANSTVO DUGUJE SVE ONO STO U NJEMU VALJA , I ONI MANJE OBZIRNI, KOJIMA COVJECANSTVO DUGUJE SVE ONO STO U NJEMU NE VALJA.
procitao sam sve komentare i zakljucio da je istina, kao i obicno negdje izmedju... i u prijeratnom sarajevu bilo je papanluka, jer se veoma brzo naselilo, a ilegalna gradnja sarajeva je zapocela bas u tom socijalistickom vremenu, pa sada kao ruglo grada imamo ostavstinu kuca pravljenih na obroncima sarajeva bez ikakvih dozvola i bez ikakve planske gradnje... u poslijeratnom vremenu se to samo nastavilo, samo sto sada nesto vise tih neplanskih kuca ima fasadu, a ni sada, kao ni prije ne postoji uslov postavljanja fasade, bar sa prednje strane kuce, kao svuda u civiliziranom svijetu... prije rata su poljaci prodavali oko svjetlosti za koju crvenu, a sada imamo cige, koj masovno iz srbije dolaze da prose i prodaju raznorazne gluposti, a policija ih gleda i trpi raznorazne standove po centru grada... prije rata bilo je vise bendova i poznatih umjetnika koji su zivjeli u sarajevu, mada je bilo mnogo i ravnogorskog sljama, koji je htjeli to mi priznati ili ne lakse zvrsavao skolu i fakultet
bravo bure
I ko su bili ti gradonačelnici i po čijoj ideologiji su djelovali kada nisu dozvoljavali da se okolina Sarajeva urbanizuje i grade privatne kuće po planu, to se nije uklapalo u šemu jer bi se naseljavali oni koji će jednog dana da brane isto to sarajevo od snajperista iz vojnih nebodera. u tome je problem. a ova banda što je dernečila i ublehašila po centru 80-ih je samo sama sebi mazala oči i pretvarala se da ništa ne vidi.
procitao sam sve komentare i zakljucio da je istina, kao i obicno negdje izmedju... i u prijeratnom sarajevu bilo je papanluka, jer se veoma brzo naselilo, a ilegalna gradnja sarajeva je zapocela bas u tom socijalistickom vremenu, pa sada kao ruglo grada imamo ostavstinu kuca pravljenih na obroncima sarajeva bez ikakvih dozvola i bez ikakve planske gradnje... u poslijeratnom vremenu se to samo nastavilo...
Pa kako je ovaj čovjek samo DOSADAN sa svojim hvalospjevima socijalizmu osamdesetih. Vjerovatno kontajući da je Ranković jedino što u socijalizmu nije valjalo pa je kao u 80-tim to sve bilo super. Daj buriću probudi se iz tog medvjeđeg sna ! I ko molim te \"žali za onim Sarajevom..\" hahaha pa sada je Sarajevo 100 puta ljepše i bogatije nego šro je to bilo 80-tih. Kad se samo sjetim onog sivila socialističkog ccccc
KAKVI PAPCI, MOJ BURICU. STA JE OVO? JE\'L OVO DANASNJE SARAJEVO? SARAJEVO JE BILO NAPREDAN KULTURNI CENTAR BALKANA, A SAD....
E pa bas tako. Dobro si rekao. Svi bi guzovace. Niko NISHTA nije radio. Svi bi dobre plate a da se samo sjedi i da se kafe ispijaju. Sta vam je dragi ljudi. Ko fole zalite za starim vremenima, a JOS UVIJEK niko nije spreman da uzme lopatu u ruke. Aman, svi smo takoooooo vrijedni i pametni i fini..., ali eto politika nam ne da da se razvijamo???? Koja shuplja prica. I dalje nam studenti studiraju do 30 godine ( ma ja, profesori ih maltretiraju), i svaku noc dernece, pa more, pa planina??? A kako vam zvuci, da se u nekoj firmi VOLONTIRA ( za djabe) dok se studira?? Pa da ne bude samo teorija, nego i praxa jarane isto kao i u svijetu???? Ali ondqa se budi u 5 ujutro , ne u 3 posljepodne!!
Papci poput tebe su doveli do rata. Ti nisi mogao zavrsiti ni pravno-birotehnicku skolu prije rata a sada nesto pametujes. Idi glasaj za SDA.