Wwin liga BiH
257

Sarajevo razbilo očajni Velež i približilo se plasmanu u Evropu

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 29. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine ekipu Veleža rezultatom 3:0 te su se tako približili plasmanu u evropska takmičenja naredne sezone.
Susret je odlično počeo po Sarajevo budući da su poveli već u prvoj minuti utakmice. Čataković je dobro prošao po desnoj strani i uposlio Oliveiru koji se odlično snašao pred golom Veleža i pogodio za 1:0.

Igralo se potom na sredini terena, a u 24. minuti Čataković je imao veliku šansu kada je odlično odbranio golman Hadžikić. Do odlaska na odmor nije bilo velikih šansi, a prvo poluvrijeme je bilo zasjenjeno odlaskom navijača Sarajeva Hordi zla sa sjeverne tribine zbog nezadovoljstva ponašanjem pripadnika policije prilikom pretresa te drugih stvari prije i na samoj utakmici.

Susret se riješio u 63. minuti kada je Čataković pogodio sa 17 metara. Prethodno ga je dobro uposlio Kyeremeh.

Gosti iz Mostara su devet minuta prije kraja utakmice mogli postići počasni pogodak budući da su imali penal nakon što je Kapetanović srušio Mlinarića. Ipak, Iliev je odbranio udarac Hrkača. Konačnih 3:0 postavio je Hasić u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Sarajevo je četvrto na tabeli Wwin lige BiH, dok je Velež na trećoj poziciji. U narednom kolu Sarajevo gostuje Slogi, dok će Velež ugostiti Posušje.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Velež 3:0 (Renan Oliveira 1', Čataković 62', Hasić 90+2')

Tabela: