Komentari (152)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cijene hrane skuplje 50% a vi se vratili 80 godina. Što Damir reče:"Znate gdje ste ali ne znate kad ste.". Neki oblik društvene demencije.
Gledaj komunjara, hocetel izumrijeti ikad.
Pa za cijene hrane se zahvali neprikosnovenoj vladavini SDA. Nije sjećanje na partizane i bratstvo i jedinstvo tome krivo.
Najjace mi je sto svake godine dodje bruku Slovenaca, a prvi pobjegli iz bivse drzave.
Jest, samo nisu oni pobjegli od partizana...
I bili najpametniji, najbolje su prošli
Hajde da budemo malo iskreni. Na Igmanski mars je krenula 1 proleterska udarna brigada. Sastav te brigade: 1. crnogorski bataljon, 2. crnogorski bataljon, 3. kragujevacki bataljon, 4. kraljevacki bataljon, 5. sumadijski bataljon i 6. beogradski bataljon. Nigdje tzv "bosnjaka". Ah da, oni su bili na drugoj strani u SS Handzar diviziji. Tako da, dzaba masete zastavama, znamo ko su pravi fasisti - "bosnjaci".
SMRT FAŠIZMU ,SLOBODA NARODU! PONOSIMO SE JER SMO IMALI SVJETSKOG LIDERA NAŠEG MARŠALA TITA .SVE ŠTO JE NAPRAVLJENO JOS UVIJEK KORISTITE ILI STE UNISTILI !GDJE SU VAŠA DJELA ?VASA DJELA SU NA JEZIKU MRŽNJE I RAZDORA I NEPISMENOSTI . KAD BI VI ORGANIZOVALI AKCIJU ČIŠČENJA GRADA , DOBROVOLJNO UZ TANJIR GRAHA? NIKAD !! VAŠA DJELA SU : SAMO JEDNO I DOVOLJNO: ODETE NA PLANINU , JEDETE , PIJETE I OSTAVITE SVOJE SMEĆE ! VIDI TE ČOVJEKA LEŽI NA CESTI , VI PROĐETE .
Only in Bosnia...
Zbog cega se povlacenje pred neprijateljem naziva"jedna od najslavnijih epizoda"
zar nisu pomrle ove seronje
Besposlicari.
Unsko sanski kannton pripajemo se hrvatskoj!!!
Izdajice drazave sarajlije, mamu Vam jebem!!!!Granica ce Vam biti Kljuc!!!
neviđoh partizana iz mostara i banj luke
Ima li rakije partiđani?
Cete i handzari na aparatima
Odluku o formiranju Prve proleterske brigade doneo je Centralni komitet KPJ. Na dan formiranja imala je šest bataljona (četiri iz Srbije i dva iz Crne Gore) ukupne jačine 1.200 boraca. Prvi komandant brigade bio je Koča Popović, a politički komesar Filip Kljajić Fića. U toku Druge neprijateljske ofanzive, od 17. do 23. januara 1942. godine vodila je više borbi. Glavnina brigade je izvela marš preko planine Igman, pri temperaturi od -32 stepena.
To nije bio izlet patriota iz Sarajeva. Bošnjaci su više ili bili pasivni i sačekaće ili su bili aktivno protiv Srba, znači uz snage osovine. Tako da taj marš sa Sarajevom nema puno. Ali se izbjegava danas to tačno ispitati. I pogotovo Bošnjaci ne trebaju da historijski sahrane sve one mladiće koji su otišli na rusku frontu. Treba se tačno znati kako je bilo. Kako Srbi i Hrvati odaju počast svojim poginulim, tako trebaju i Bošnjaci. Historija nije nikoga poštedila
Bošnjaci i Hrvati nemaju nikakve veze sa Igmanskim maršom iz razloga što je to bio usiljeni marš Prve proleterske brigade koju su činili isključivo Srbi sa 100% i čiji je komandant bio Konstantin-Koča Popović. Dok su Srbi ratovali protiv okupatora ostala dva naroda su bili ili u Ustašama ili su gledali svoja posla. Yebala vas Jugoslavija braćo Srbi.
INTERVJU SA KOČOM POPOVIĆEM IZ 1989. "Milošević je običan BANKARSKI PACOV, zbog njega će biti krvi do kolena"
gouser.....2887 Srpsko-srpski obračuni su nešto što se tiče samo Srba. I ja se slažem da je Milošević bio loš srpski vladar. Ja pišem o tome da au ostali narodi dali minimalan doprinos u II Sv. ratu. Istraži nacionalnu pripadnost I, II, III i IV proleterske brigade pa ćeš tamo naći: Milane, Milutine, Radivoje, Ilije, Aleksandre...
obzirom kako cuvamo hostoriju jos mali i igmansii mars ce biti biezanje fasista partizana od antifasista cetnika
Ovo su glasaci od SDP i Nerke kud se nisu svi smrzli na igmanu 1943