Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema hajra od fakulteta propada taj biznis studenata sve manje znaju ljudi bizmis
IZ pokrece biznise na sve strane ali mozda nam se to samo cini , mozda je i to Dodikov i Covicev plan Koliko smo izgubili slobodu pokazuje to da cak i ako ukazes na neku gresku kod svog rukovodstva postajes placenik onog drugog I to su razlozi odlaska mladih vjerujte da nisu samo pare
Isla.ska zajednica mora biti siromašna, a hodže ne smiju ni slučajno imati za hljeba!
Nemoj molim te. Slovenija je uređena država i opet im hiljade mladih godišnje odlaze u Austriju i druge zapadne EU države. Vjerovatno (po Bošnji i onim koji odlaze) razlog nisu pare već samo žele "da napreduju u karijeri" u Beču, Frankfurtu, Londonu...
IZ postaje sve sličnija crkvi. Efendije voze skupa auta..goeda se profit..biznisi se prave.Pojedinci imaju vozače..trpaju familju u sve moguće institucije. Pa jel to islam braćo?Nigdje odgovornosti nigdje morala.Malo efendijama koliko gid dobiju. Malo zekat..vitri..bejtul mal..dženaze..predavanja..hodanja..umre..bedeli za hadždž. Hedonisti i materihalsti..svećenici skoro. A nedaju riječ reći kritike.
odd tog fakulteta mores cagu pod stolicu da se nelila
Ma da, sta ce nam skole, samo biznis
Zašto u upravi tzv. Islamske zajednice sjede samo Bošnjaci? Islamska zajednica ruši ustav bejha, jer u rukovodstvu nemanpredstavnika 2 konstitutivna naroda!!!Najbolje bi bilo da predstavnik Srba bude Denis Šulić, a Hrvata gospođa Vlaisavljević!
Samo neka grade, sve će to neki budući komunisti vratiti na početne postavke. 😉
Najprofitabiljija firma u BiH koja uz to još ne plaća porez. I naravno taj novac je dostupan samo SDA uhljebima. Dok su istaknuti građani BiH donirali mnoge objekte svim građanima kroz vakufe, to mogu samo SDA uhljebi da koriste u IZ.
Već su se okrenuli nekretninama, u Tuzli imaju firmu Urban Point koja pravi zgradu na nekadašnjem travnjaku i igralištu.
Neko to dao u vakuf,a ovi skontali pinku na to uzimat! Nisam siguran placaju li oni ikakav porez. Nisam vidio da IVZ izdaje fiskalni racun za svoje usluge,samo naki paragon blokici. Vjerovatno je tako i sa crkvama. Vjerske zajednice najsigurniji poslodavci,imaju monopol plus! Hija Vehbija!
Pametno.
bolje da grade neku dzamiju ili mekteb da se ima gdje alahat.
Islamska zajednica se vodi kao privatna firma, prvi interes je profit. Pogledajte samo kako vode vakufe. To su isti oni što su na arheološkim ostacima htjeli napraviti šoping centar...
Odavno je poznato da je IZ kriminalna grupa, peru pare i grade zgrade u koje obican narod nema pristup, gorili dabogda.
IZ ĉe od naših para praviti poslovne prostore .
Jesi li ti napravio ili obnovio Gazi Husrev begovu biblioteku? Ako nisi dao ni marke, ko je onda? Da li je od tvojih para sagrađena i jedna medresa? Čuvaj ti pare i bez njih će IZ graditi. Sergija je dobrovoljna, ali nedostatna za ovako krupne projekte. Zna se da će tu uskočiti turski i kuvajtski vakuf. Kao što je sagrađena zgrada Rijaseta na Kovačima. Od bosanskih para samo nekoliko privrednika doniralo nešto, ali ne bi završilo posao.
Umjesto da islamska zajednica bude krovna institucija koja ce se baviti vjerom,praviti mlade talente i doktore nauka i biti od koristi zajednici,oni su se fokusirali na biznis i tako direktno odstupili od osnovnih nacela islama.Vjerski lideri treba da se fikusiraju na ucenje a ne na sticanje imovine.Ostade bosnjo i bez vjerskog svjetonazora
Napravite još jednu socijalnu zgradu,.. da imamo još vise problematicnih osoba.