Komentari (287)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...sinovci, dvajs stepeni mi je i bez grijanja. nemojte se pretrgnuti.
...sjoj, bratko, da ti pravo reknem nemoj se naljutit, ali ide mi vise na spolni organ tvoj nacin pisanja, nema se posla, jelde... :)
...a jelde, i neyebica ufatila... :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Odnos potrošač-Toplane ne može biti čist i zakonit, bez kalorimetra, dok se ne uvede sistem "plati onoliko koliko potrošiš"... Nije se desilo umanjene računa uslijed ušteda zbog povoljne sezone...
Uskoro ce se stavljati zabrane na upravljanje imovinom zbog duga prema Toplanama sto znaci da necete moci prodati stan niti ce ga naslijednik moci naslijediti tako da Vas savjetujem da ipak izmirujete komunalne obaveze a kamate ce teci i dalje i dug se povecava. U protivnom ste bas naj... ili vasa djeca. Da li Vi to zelite svojoj djeci uraditi?
...dosadan si više sa lobiranjem za Toplane, jebale te toplane...nema texta o toplanama da se nisi oglasio 100x..... progovori malo o tehnološkim gubicima toplote za koje ste vi KRIVI, neznanjem, nebrigom o toplovodima i postrojenjima.... Nerentabilni ste, ne zbog dugova potrošača, nego zbog lošeg gazdovanja u organizacijskom i tehnološkom smislu..... plate vam značajno prelaze obim i odgovornost posla.... oštrite Q na potrošačima od kojih ZAVISITE... Stavićete vi sebi ključ u bravu... pa ti onda prijeti kome hoćeš....
U svakoj zgradi ćeš naići na rasipanje toplote, ogoljenu termoizolaciju cijevi, uz malo dobre volje i malo termoizolacionog materijala smanjiti troškove, povećati učinkovitost... Ne trebaju tenderi i skupe firme, to mogu uraditi vaši radnici, a ne ko manekeni da šetaju i piju kafu po okolnim bistroima... navikavajte se vi na bolje i učinkovitije upravljenje i RAD, jer budućnost mora donijeti konkurenciju koja će vas pomesti.....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ako ne bude vode nema ni grijanja. To je zakon spojenih posuda.
Pitka voda se gubi dok je topla voda zatvorena u sistemu. Zakon nespojenih posuda ;)
A hoćel grijat na plin ili ćemo na kombinaciju mazut - smog? Fala ljeepa.
zna li iko kada se grijanje pali ujutro i gasi navečer, kolko se sjećam ranije se gasilo u 23,00 i palilo oko 06,00 cas.
dva "kompatibilna" citata iz teksta :) 1- "Iz Toplana Sarajevo su, također, najavili pojačanje aktivnosti na isključivanju korisnika s velikim dugovanjima". 2- "I pored ispunjavanja ovih uslova, privremeno isključenje grijanja moguće je samo ukoliko to tehnički uslovi dozvoljavaju", rekao je Ljubuškić.
Da dodam na br 2: ...i ako se time ne remeti kvalitet grijanja drugim korisnicima. Tako stoji u Zakonu
jel u 12 tacno ? :D
sreca pa ne zavisim od njih.......meni vec odavno hladno..........
ha........a kamin..........ti puhnes samo jednom
Snijeg je paralisao Njemacku.pa ce migranti ostati do daljnjeg u bejha predvidja MEKtic..
_"Istaknuto je da je u sezoni grijanja projektna temperatura Toplana Sarajevo je 20 stepeni uz odstupanje od +/- 1 posto stepeni." 20° C ??? Pa vi niste normalni? Svojevremeno ste na sva zvona plasirali priču o ugradnji kalorimetara i od toga ništa. Vi ćete naplačivati kao da grijete punim kapacitetom, a štedićete na građanima? Da postoji kalorimetar, mogli bi sami sebi regulisati toplotnu energiju i platiti onoliko kolika je stvarna potršnja, a ne ovoliko koliko mi date, a naplatite možda čak i duplo više. Može vam se, držite monopol. Radite u svoju korist, a na štetu potrošaća. Uostalom, tako i morate, jer treba isplatiti i plaće. Na primjer, vašem direktoru oko 4500,00 KM mjesečno. Nije to mala cifra, ali nije ni teško, jer tu su potršaći da vam dadnu onoliko koliko vam treba. Dobro ste se sjetili da isključite neplatiše. Hoće li oni morati plaćati paušal od 40% mjesećno?
@metuzalem, Prije par dana kada smo pričali o stepenima, kod mene je u stanu bilo 21-22°C i nije bilo ugodno, a nisu nikako taj dan ni puštali grijanje, premda je vanjska temperatura bila niska. Malo je 22°C. Zamisli gdje ima malih beba i starih, ljudi će morati dodatno da se griju, a već izdvajaju Toplanama? Nije ok da grijanje naplaćuju po m2 stambenog prostora, a da puštaju ovako nisku temperaturu. Kako rekoh, rade u svoju korist. Kalorimetar bi bio najbolji i najpošteniji vid obračuna. Pa koliko se energije potroši, da se toliko i plati. Pusti EU standarde. Prihvatili su ih samo zato što ide njima u korist. A kako u naprednoj Evropi vrše obračun? Ne kao što rade kod nas. Zašto i to ne prihvate od Evrope? Zašto oni u Toplanama mogu da prave svoju računicu, a mi ne možemo napraviti svoju? Nije u redu.
Dug im prelazi na stan, nece ga moci prodati dok ne izmire dug. Pametni bi bili kad bi registraciju auta ili vadjenje pasosa uvjetovali izmirenjem komunalija. Eh kad se sjetim vremena kad su stanovi bili topli...i kad je gorivo bilo jeftino... I svasta nesto.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
znaci opet.gasi grijanje u 8-9 i pali oko 8 ujutro. ko hebe narod nek se mrzne
Dakle da bi trajno iskljucio grijanje moras prestati placati, ne daju ti da to normalno iskljucis ccc
...joj sexy ruke na ovom radijatoru...cija li je...???
Vrecina
NEMA PITKE, A IMA TOPLE VODE. 😁
Pitka voda se gubi dok je topla zatvorena u sistemu i ne trosi se. Simple ;)