Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta god nametne, kasno je. To je trebalo sve uraditi još 2007. godine, ali onaj ruski isprdak Lajčak je sve zaustavio. Iseljavanje sa Balkana ne može više ni Biden zaustavit.
Bake i Komšić se bore za građansku državu nastupima u dijaspori, a obilaze samo muslimansku nejač.
Polozaj Hrvata u BiH ce biti sve gori dok ne odustanu od HDZ izdajnicke i neprijateljske politike. Politika koja stvara antagonizam prema vecini (bar 60% probosanskih gradjana) u BiH ne moze bit dobra za Hrvate a ni Hrvatsku. Ko zeli da razmislja o opciji koja iskljucuje raspad BiH i odcjepljenje njenog dijela, bice mu ocito da je gradjanska opcija najpovoljnija za Hrvate u BiH. Prihvatanje te opcije bi stvorilo vrlo bliske odnose sa Hrvatima i Hrvatskom cime bi znatno vise dobili.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Svi govore o nekakvim detaljima a stvar je toliko prosta : jedan narod hoće da nametne drugom ko će ga predstavljati . To je za višenacinalnu državu van pameti i siguran put u propast . Može li iko zamisliti kako bi Bošnjaci reagovali da se njima to desi . Ako žele kraj BiH neka nastave , idu na ruku i Dodiku i Ćoviću .
Nikakav problem. Vas treba da predstavljaju oni koje vi izaberete. Problem je sto je Bosnjaka 70% u FBiH a ima ih u vlasti 45%. Postavlja se pitanje ko predstavlja 25% Bosnjaka?! To sigurno nisu oni koje su oni birali, nego Hrvati. Ova APELACIJA ce ici na sud isto kao apelacija Ljubic.
Samo REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA,fertik
Treba se vratiti na 1989 i pad berlinskog zida. Tada je dogovoreno ujedinjenje Njemačke i raspad Jugoslavije. Sve ostalo je istoroja. Što se grbavo rodi, ni jedan doktor ne ispravi. Pa ni Schmidt. Pametnom dosta
Zakon se mora usvojiti da bi videli sta je u tom zakonu.
Schmidt ima obavezu da obezbijedi da svaki građanin bude biran ili da može biti izabran. To su obaveze demokratskog uređenja svake države. Moraju se obezbijediti fer i korektni izbori da se niko ne vara . Da ne glasaju mrtvi ili oni koji nisu državljani naše zemlje.
Đavo je pred vratima, i u Domu naroda, hoda unaokolo i kuka da je ugrožen. E moj Šmite nemaš ti pojma, ti izgleda samo provodiš strategiju BND da malo šalite vatre po Balkanu. Vidi se kako opraštate Dodiku i Vučiću, a Dodik vam spominje nacističku nanu.
Probosanske stranke za koje se kasnije sazna da su podržali izborni zakon ili nisu ništa protiv njega uradili mogu kod Bošnjaka potpisati svoj testament jer će se znati da su izdali cilj cjelovite i ujedine građanske BiH.
GraDŽanska my ass :P
Draga omladino zašto niste i dosad organizovali velike demonstracije pred OHR om
Kakva crna omladina, vidiš da su na šiši i nemaju veze sa onim blago tel pogledom. To su ionako potomci ovih poltrona roditelja, a kad se osvjeste biće samo Njemačka ili bilo gdje pa će ono malo penzionera i H Genjac sami hodati po gradu
Ne treba tu kriviti Šmita nego poništiti odluku kao diskriminatorsku i otjerati ohr iz BiH ako donese tu odluku. Takvo uređenje nema nigdje i ne treba da bude niti u BiH. Ne pravi se država po mjeri hdz-a nego po zakonima te države. Mogu probati to silom promijeniti nije ni to problem.
Treba znati samo da je kriptonacistička organizacija CDU/CSU osnovala HDZ 1990-e da razara Jugoslaviju i Hrvatsku i da ga koristi u BiH da onemoguči Bošnjacima ikakav politički i ekonomski napredak. Samo to treba znat u vezi ovog Šmita.
Sve probosanske stranke treba pod hitno zatražiti zamjenu ovog Merkelovog pulena izvršioca koji radi protiv države BiH . Pošto OHR i njegov izvršioc R.vazal rade protiv EU i njihovih pravnih demokratskih akata u protivnom probosanski političari treba da otkažu predigru i pregovore za EU.,jer će tamo biti još gore po BiH. nam tamo biti još gore.
Trebamo smitu zaprijetiti ratom. Vucic je pametan, nakon odluke kosova da ce do oktobra „integrisati“ srbe s zakonom, vucic je poludio i kazao da nece dozvoliti sljiedecu oluju nad srpskim narodu. Koji je bio rezultat? Zvanicnici EU su se prepali i nisu htijeli provesti taj zakon. Kako je covic prijetio ratom? Isto kao vucic. Najavio je da ce situacija u BiH eskalirati ukoliko OHR ne nametne izborni zakon. EU + Smit uplaseni i udovoljavaju zakone nacionalistima.
Sad smo mi naredu, ako smit I EU zele da balkan eksplodira, izvolite, bujrum. Ovo treba biti najava bas od bakira licno, isto tako da snimi snimak kao vucic, da malo poludi i vristi pred kamerama, i citav EU i smit ce se uplasiti. 100% sam siguran. Zvuci brutalno, ali je jedina mogucnost izvrsavati pritisak na EU i Smita, kako smo vidjeli uspjesno je se to vec uradilo u proslosti. Ali nista od toga, izgleda da Bakiru odgovora HDZ izborni zakon.
Test
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Treba znati da su imali 30 godina da se dogovore ali nisu,da su jacali su para drzavu maligni proces tako sto je Dodik doveden i pustilo se da ratvija ideju para drzave,zatim da Bakir razvija viziju jedinog ispravnog vladara na Bozijem putu kod Bosnjaka i da HDZ Hrvacke napravi produzenu ruku u BiH tj HDZ BiH ba celu sa jednim Šovinistom i sta se desava BiH se polako raspada od malignih politika..zato nema druge nego da Njemac izvadi skalpel i Kirurški nas razdvoji.
kako god bilo narod ce da suti i trpi...i opet ce ista gofna vladat
Mislim da ovdje nece biti nikakve velike promjene, glasanje ce biti transparento, vecine u domu naroda ostace kao i do sada, ali ce moci odlucivati samo o stvarnom nacionalnom interesu i nece moci vrsiti blokade. Izbor u presjedistvo nije uopste predmet zakona.
To je to. Reduciranje Doma Naroda. HDZ gubi omo šta mu SDA daje već 30 godina. Ta glupa politika namjerno blokira ovu državu i posebno FBiH i onda govori kako je problem u FBiH i priča o labavim unijama i novom entitetu, radi na razbijanju države a SDA to treba da ih ne bi skinuli i da glupi narod konačno ne bi progledao. Predsjedništvo je nebitna stavka, a ionako je u pat poziciji za bilo koju ključnu odluku, bitno je samo HDZu zbog desetina savjetnika koje bi uhljebili