Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Inace ga ne podrzavam, ali se slazem sa dijelom u kojem bi se prvo trebale srezati hiljade drugih nebitnih stvari, more savjetnika, sluzbenih auta i svega, pa onda neka udari i na ono sto ostane.
@Dado90 o zastupnicima, poslanicima i svakojakim nebitnjakovicima da ne pricam, na te bi prvo trebalo udarit!
Prepali se UHLJEPI, nek ostali narod crkaje, a ne oni... Vazda vam m j
Prosvjetni radnici ionako imaju mizernu platu, a trenutno padaju od posla da učenici ne bi izgubili kontinuitet u učenju i kako bi se nastava kako tako odvijala. Sram vas bilo. Od poštenog svijeta koji jedva hrani djecu uzimate, a vaše paušale, razne komisije, finansiranje političkih partija i velika primanja ne dirate!
@malocvijece SMAILBEGOVICU HEBEMO TI MAMU U USTA, SMANJI SEBI PLATU MAJMUNE
@malocvijece S obzirom da rade par sati dnevno, bez subota i prekovremenih, dovoljno su plaćeni.
Nek malo od sestrica uzme para mega transa i pomogne
Gdje su mu pare sto je od radnika preventa krao ne da malo i sirotinji i dok i danas rade u wud timu po 12 15 sati za 550 maraka
A sta ce dati radnicima koji su radili u vrticu i dobili otkaz?
Vi svi prosvjetari ste danas obicni kompleksasi, koji nemaju pojma, ali lijece svoje komplekse i glume policajca i velikog pedagoga malim ljudima te lome njihovu slobodu misljenja. Cast izuzecima, ali takvih je sve manje
Ionako ništa ne rade. Sve na roditeljima. Treba im 50% odbiti ...
Smanjite uhljebima po drzavnim institucijama. Status prosvjetnih radnika je odavno sramotno degradiran.
Ma ko Vas j.... i tako nista ne radite, pa mozete nastaviti nista ne raditi za malo manje novca neka 2 mjeseca. Prosjecan dan jednog radnika u realnom sekturu je teži nego vaseg pola mjeseca....
Ne kontam, ako ja, koji radim kod privatnika treba da dobijem 80% plate, zasto to ne bi vrijedilo i za drzavne radnike? Pogotovo kada skole i vrtici ne rade..... stoka sindikatska
Prosvetari imaju nezavidne plate a ti ljudi i rade. Imamo mi more savjetnika i referenata kojekakvih koji imaju po tri mjesecne prosvetne plate a apsolutno ne doprinose drystvu i zajednici i samo su politicki postavljeni na pozicije.
Auu koliko uhljeba neradnika. Sve im diraj ali marku nezaradjenu jok. Evo zasto zemlja ne moze na zelenu granu,briga takve za drzavu dokle god im kapa u dzep, zato i nema protesta,svi oni sute jer im je dobro i svi su neciji glasaci ko ih je vec doveo tu. Tek kad padnu uhljebi onda ce ova zemlja dozivjeti reforme i boljitak.
Radnici u FBiH sad nek vam bude jasno da vlada ne radi za vas.Drago mi je da se ovo desava..Radnici u Zdravstvu tj.njihov sindikat strajkuje 7 ili 8 mjeseci taj sindikat cine ne doktori (svo med.osoblje pratece koje radi a i sad ce raditi tezi dio posla) ni jedan sindikat im nije poletio u pomoc ni jedan jos im je narid psovao familije itd.Sad vidi te kako je kad vas niko ne cuje..evo dodje vrijeme zatrebase ti ne doktori..doce vrijeme zatreba ce ponovo i proscetni radnici trebaju i sad.
Jao bradice...
Opet ovaj s glibusom. ,,Ne dirajte mi plaću, zaboli me za vašu koronu"!
Pa da, uzmi i od učitelja i daj milionerima da mogu i dalje vozati džipove jer ne daj Bože da njima šta usfali. Mnogi od njih su napunili sefove raznih banaka pa neka se pobrinu o onima koji su im taj kapital stvorili. Jedan se na FACE TV hvali kako voza jahtu dužu od 20 m. Ali ne, uzmi učitelju da oni mogu vozati jahte. Od ratnih profitera do corona profitera.
-"Hej rudari, imal' ko ispod vas?" -'' Imaju prosvjetni radnici'...''