{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripadnici EUFOR-a i OS BiH zajedno obnavljaju mostove uništene u poplavama

11.8.2014. u 15:52
146
10
Pripadnici EUFOR-a i OS BiH zajedno obnavljaju mostove uništene u poplavama
146
Vojnici EUFOR-a zajedno sa Oružanim snagama BiH (OS BiH) rade na obnovi mostova koji su uništeni za vrijeme nedavnih poplava na području Općine Tuzla.
Zahvaljujući rekonstrukciji dva mosta, članovi 350 domaćinstava će imati lakši prilaz svojim kućama i ostalim dijelovima općine, a poljoprivrednici će ponovo imati pristup svom poljoprivrednom zemljištu.

Općina Tuzla je izgradila nasipe za mostove, a inžinjerijski tim jedinice austrijskih snaga za pomoć pri otklanjanju posljedica prirodnih katastrofa počeo je rad na obuci pripadnika OS BiH i izradio glavne tehničke crteže. U međuvremenu je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) izvršio nabavku potrebnih materijala, koju je finansirala Norveška.

Sada bi, kroz ovaj zajednički projekt, koji pokazuje odličnu saradnju većeg broja civilnih i vojnih organizacija, mostovi trebali biti rekonstruirani u tokom sljedećeg mjeseca.

UNDP vodi Program za sanaciju šteta od poplava “Danas za nas” u vrijednoti od više miliona dolara, koji se bavi potrebama zajednica neposredno nakon poplava, uključujući i rekonstrukciju osnovne infrastrukture u zajednici.

Projekt je također i sastavni dio EUFOR-ovog programa za osposobljavanje i obuku kojim se osigurava da Oružane snage BiH dostignu sposobnosti i vještine koje su im potrebne za doprinos kako humanitarnim zadacima u zemlji, tako i misijama u inostranstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: