{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema odmora: Oružane snage BiH pomažu poplavljenima i tokom vikenda

F
16.8.2014. u 14:52
5
8
Nema odmora: Oružane snage BiH pomažu poplavljenima i tokom vikenda
5
Nema odmora: Oružane snage BiH pomažu poplavljenima i tokom vikenda
Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas su angažovani u Šekovićima na izgradnji i rekonstrukciji ukupno šest mostova, a u Zavidovićima, uz upotrebu inžinjerijskih mašina, rade na saniranju putnih komunikacija.
Inžinjerijske mašine i ljudstvo su angažovani i u Čeliću gdje rade na sanaciji korita rijeke Šibošnice i lokalnog puta, kao i na dionici puta Podlugovi-Vareš.

U Derventi su pripadnici Oružanih snaga BiH angažovani na sanaciji korita rijeke Ukrine, a u rejonu Orašje-Domaljevac inžinjerijske mašine su angažovane na saniranju puteva.

Također, danas je intenzivan angažman na saniranju puteva i klizišta u Kostajnici i Žepču, a u Tesliću se radi na popravci mosta. Iz općine Lopare je stigao zahtjev za postavljanje pontonskog mosta.

S ciljem pružanja pomoći nadležnim civilnim organima u otklanjanju posljedica prirodne nesreće i normalizaciji uslova za život stanovništva u pogođenim područjima, Predsjedništvo BiH je na 75. vanrednoj sjednici od 15. 08. 2014. godine donijelo Odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH u saradnji s EUFOR-om i UNDP-om, na izgradnji i rekonstrukciji mostova koji su oštećeni tokom poplava.

Riječ je o lokacijama Tuzla - Brđani i Dokanj, Zvornik - Kušlat i Jasenica, Doboj-Istok - Velika Brijesnica, Šekovići - Vreljansko Polje, Žepče - Željezno Polje i Gradiška - Mašići. Za realizaciju ove odluke, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH će, kao i do sada, sve raspoložive resurse staviti u funkciju i u skladu sa procedurama pomoći lokalnoj zajednici i civilnim organima vlasti, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: