{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 700 pripadnika OSBiH pomaže ljudima širom BiH

F
27.5.2014. u 16:35
0
11
Više od 700 pripadnika OSBiH pomaže ljudima širom BiH
0
Više od 700 pripadnika OSBiH pomaže ljudima širom BiH
Jedinice Oružanih snaga BiH su danas angažovane u 19 općina u BiH na lokacijama gdje se saniraju posljedice poplava i nalaze se na raspolaganju svim civilnim strukturama i stanovništvu kojima je potrebna pomoć.
Na sanaciji terena pojačani su personalni resursi u Doboju, Orašju, Šamcu i Odžaku, gdje je i povećan broj inžinjerijskih mašina.

U općini Žepče je postavljen pontonski most, a planirano je da se pontonski mostovi postave i u općinama Brčko, Šekovići, Bratunac, Bijeljina i Olovo.

Na sanaciji klizišta pripadnici Oružanih snaga BiH rade u Tuzli, Žepču, Gračanici i Topčić polju, a u Bijeljini se radi na popravci i izgradnji nasipa, te na dekontaminaciji poplavljenog područja.

U Šamcu se radi na čišćenju i sanaciji štete i dezinfekciji grada. Tim za uništenje neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) je angažovan u Žepču i Doboju, a u Srebreniku se radi na sanaciji korita rijeke Tinje.

U Doboju je prioritet na čišćenju otpada i pročišćavanju odvodnih kanala i sanaciji tla.

Danas je angažovano preko 700 pripadnika Oružanih snaga, preko 60 motornih vozila i preko 30 inžinjerijskih mašina, a na lokacijama Oružanih snaga smješteno je preko 400 evakuisanih civila, za koje je osiguran smještaj, ishrana i potrebna medicinska pomoć.

Pomoć civilnim strukturama ogleda se i u transportu humanitarne pomoći, hrane i vode za piće prema ugroženim područjima.

U narednim danima planirane su i zajedničke aktivnosti sa pripadnicima EUFOR-a, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: