BiH
14

Tuzla: Obnova mostova u Solini i Doknju koštala 85.000 KM

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U mjesnim zajednicama Solina i Dokanj danas su lokalnom stanovništvu na korištenje predati mostovi koji su u majskim poplavama uništeni. Riječ je o mostovima na rijeci Solini koji povezuju naselja Solina i Brđani te Dokanj, koji su od velike važnosti za lokalno stanovništvo.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović zahvalio se Kraljevini Norveške, EUFOR-u i UNDP-u koji su učestvovali u obnovi mostova koja je koštala 85.000 KM.

"Naredni prioritet je uređenje korita rijeka ispod ovih mostova. Realizirali smo prvi veći projekat obnove i idemo dalje s obnovom uništene infrastrukture“, rekao je Imamović.

Današnjoj primopredaju obnovljenih mostova prisustvovao je i Zekerijah Osmić, ministar odbrane BiH, koji je naveo kako je u oba bh.entiteta obnovljeno osam mostova.

"Oružane snage BiH će i dalje nastaviti da pomagaju našem civilnom stanovništvu. Oformili smo zajedno sa EUFOR-om tri tima koja nastavljaju dalji rad na terenu“, kazao je Osmić.

Lokalno stanovništvo nije krilo sreću zbog ponovnog povezivanja obala. Ako ništa, kako ističu, ponovo imaju infrastrukturu neophodno za normalan život.