Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kasnite samo 15 godina. Danas da zavlada vladavina prava, treba nam petnaest godina da se oporavimo od lopovluka lažnih patriota.
Ne treba nama to. S tim ne možemo birati prevarante. Mora postojati neki period tranzicije. Zamislite sad odjednom umjesto prevaranata izaberemo poštene ljude, pa ne bi se mi sami s njima znali snaći. Zamisli: izabereš poštenog i nakon par dana mu odeš da ti sređuje neki posao, a on kaže ne mogu druže, ja sam pošten. Pa grebo bi mu i od tave držak.
Možda nisi ni svjestan koliko si u pravu. Sad će nam ambasade zamazati oči da su elektronskim glasanjem unaprijedili kvalitet demokratije, a od 2 oktobra 2022, vrijednost glasa Bošnjaka je 1/4 vrijednosti glasa Hrvata u HNK, SBK ili ZHK, tako da elektronsko glasanje više nema nikakvog smisla. Jer će izbori biti odlučeni unaprijed - HDZ ne mora krast glasove da pobjedi. Oni su na vlasti sa 5-6% glasova tako da je nebitno broje li se glasovi ispravno ili lažno.
EU i SAD su nametnule apartheid kroz nejednaku vrijednost glasova u FBiH da bi Hrvati iz Zapadne Hercegovine vladali FBiH. Ovo se sad može ispravit samo rušenjem sistema a ne saradnjom unutar njega.
Hakovana tehnologija vec 🤡
Tehnologija postoji vec dugo godina ali ne odgovara politicirima jer je veoma tesko krasti kada se elektronski glasa. 😏
Dodik je bas prekjuce prebacio Igorovom Pointeru milione da ovo razbuca....hahaha
U državi, u kojoj se a priori u sve sumnja i sve je ne potencionalna, nego stvarna prevara, ni uvođenje elektronskog glasanja ne bi bilo napredak, čak bi bilo suprotno, pojačale bi se sumnje da neko manipuliše elektronskim putem. Uostalom smisao uvođenja elektronskog glasanje u demokratskim društvima nije bio da se onemoguće eventualne manipulacije, nego jednostavno ljudi hoće da rezultati budu što brže izbrojani.
Gdje da se ameri i zapadnjaci brukaju da broje ručno pored sve tehnologije. A kad se uvede kod nas, ako se ikad i uvede, očekujem još veće sumnje u izborni proces kao i njegove rezultate.
ukrajinski i ruski hakeri će biti na cijeni.
Ovo bi bila revolucija
"Jasno je svima da ovo prvo mora proći u Parlamentu BiH. Da li tu ima volje, ima li želje da se to uradi, to je sada neka druga priča", ističe Jusufović. Tu želju i volju u Parlamentu BiH nećeš nikad dobiti dokle god zapadnim falngistima (Marfi, Satler, Šmit) više odgovaraju sh. destruktivne snage na čelu države od onih umjerenijih.
ovo će biti hakovano istog trenutka. uklikaš 50.000 za Bakira ostalo podijeliš i sve "čisto".
ko ce omladinu natjerat da i ovako glasa
Čekam da se oglasi Mehmedović.
Podržavam! Sada će političari trebati vrsne hakere da namjeste rezultate! :)
Sad moj rahmetli đedo ne može glasati ?
Što će nam politička volja kad imamo Visokog HDZ-ovog predsjednika.
'opće'hrvatsko upletanje u izborni proces, nije im dovoljno što su uveli apartheid nego još hoće da sa jednim klikom na kompijuteru mjenjaju izborne rezultate. Ko ima taj program i ko ga pravi taj može raditi šta mu želja. Pošto je krvatski program ,krvari mogu raditi što žele.
Ne žele elektronsko glasanje ni SDA HDZ SNSD a ni SDP NS ili SBB a pogotovu NIP i Efendić! Koje šta jamio jamio. Vidite da svi šute. O tome se ne pregovara. Lakše je krasti.