Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najvažniji dio izmjene zakona na dnu članka Kakav je ovo novinar
Na naslovnici treba bit, da onaj tko zimi vozi sa ljetnim gumama je potencijalni ubojica.
Najvažniji dio izmjene zakona ti je u nadnaslovu
I cim prodje 1.Novembar pocinje zaustavljanje od strane policije i trazenje lanaca koji uopste nisu obavezni ako imas zimske gume sa bar 4mm dubine gazeceg sloja.
@zgembo111 Ne znam gdje ti vozis, ali mene policija nikad nije peglala za lance ako imam zimske gume.
U Tuzli policija tako redovno peca narod koji se ne razumije, uglavnom početnike i žene. Lanci su obavezna oprema u gepeku na dionicama puta gdje je znakom naznačeno. U cijeloj Tz takav znak ima samo na Petlji i onda peglaju narod, ne bil izvukli koju marku.
cisto za info - ovo ima samo u BIH, znaci svugdje u EU se priznaju ljetno/zimske gume osim ovdje, dalje- ne postoji zakonski datum izmjene - jer i ne moze biti za svaku regiju - u Hercegovini u 100 godina zatrebaju jednom zimske gume, a vaze ista pravila kao za romaniju
Kupres ti je u Hercegovini, neka zimskih guma...
Ono kad te policajac zaustavi u novembru i traži lance......
Gledaj ti zakona i gluposti.Mogu ljetne gume,ako imaš lance u gepeku.Pa kad me lola opali slabo ja koristi imam od njegovih lanaca u gepeku 😕
Imas jedino ako ces ga namlatit istim
zamjeno davno nakon sto sam primjetio na tehnickom da je roknula jedna, sta ocekivat nakon 6god, peri deri
Kad je ta odluka donesena i ko ju je donio? Novinari klixa = copy paste servis
Ide SAVA!
Treba sad odseliti u toplije krajeve, zima u BiH je pravi mamac za samoubistvo
Je li obaveza imati lance u autu kad prođemo pored plavog znaka na kojem su lanci na gumi, ili se to odnosi na obaveznu zimsku opremu?
naj važnije od zimske opreme imat cenera kad te zaustavi policija.
Zimska oprema čuva glavu i onih u autu i drugih učesnika u saobraćaju. Ako ti to nije dovoljan razlog da staviš zimske gume onda nosaj cenera.
Malo pomakli da se uhvati koja marka na kaznama.
Malo pomakli da se uhvati koja marka na kaznama.
kako je krenulo trebaće za par dana..
@pepsi00 ispravno,ali su dostigli bolje neg neke zimske na snijegu,ja imam 4 sezonske na cayenne 4x4 taman,295/35r21 ali napravljene da srednji dio je za snijega koncept tako da od prilike je ko obicna 185 guma zimska a sa strana za vode ko nokian zimska šara..
Treba kao obaveznu zimsku opremu staviti ili zimske gume ili cjelogodišnje gume, kakva vožnja zimi na ljetnim gumama, zna se za koje se uslove i temperature koristi zimska ili ljetna guma. Plus kao obavezna oprema lanci, bez obzira koje gume koristiš. Zato imamo sastoje, probleme u saobraćaju negdje te uhvati trebaju lanci a nemaš.
ako imam ljetne i lance na 4x4 jeli treba 4 lanca?🤣