Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sutra u 12h pred Vladu!
Neka je zadovoljna Dinina savjetnica Bubalo, a omladina ona i nije bitna Uku i kompaniji
Ovo je najgora vlada ikad. Kvadrat stana 2.500. Sta mladi mogu kupiti? lego kockice da alazu sa 4.800??? Koju poruku salju?? Mladi odlazite, ne zanimate nas, niste nam bitni. To je poruka koju Vlada KS salje ljudima koji ovdje rade, placaju porez i zele da ostanu. Spavas li mirno Niksicu????
Tesko je kupiti stan i na zapadu, pitajte npr. Svedjane. Stanove ne mogu kupiti, samo neku vrstu stanarskog prava da zive u njima, a i to skupo placaju. Druga stvar su kuce, one su svagdje jeftinije od stanova
Sarajlijice, birali ste, sad uživajte, čemu buka, zašto protesti, dok je u RS najniža plata 950KM u FBiH je 618KM e to vam je za proteste!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Mladi su najmanje doprinjeli budzetu, zato ne vidim zašto bi im se išta trebalo dati. Zavrnite rukave i zaradite. Napravite radnu akciju. Pare radije dajte penzionerima i onkološkim pacijentima koji ne dobijaju adekvatnu terapiju radi nedostatka para.
Ni u koga se ne treba uzdati. Pljuni u sake, radi,zaradi i kupi. Slabo od dzabalame ima nafake.
I ja bi se bunio...hrvati dobiju sigurno 10x vise ako je kako kaze begic da vrijede 10x vise nego bosnjaci...
I nikad te šupke "mlade" ni na kakav sastanak ne primati a te neformalne grupe /čitaj sdfa mafije/ Hajde šupci organizujte makar jednu radnu ili humanitarnu akciju u ovom gradu.-ma bar jednu bijednici a pune su vas kafane.
Ma ne mogu da verujem. Najbolja Vlada do sada i opet niyte zadovoljni. Pa nabijem cas na neku stvar, samo mi reciti, koliko je ministara rodjenp u Sarajevu??? Pa ovaj novi ministar ke iz Zenice, covje bio predsjednik udruzenja pcela i takvog ga stave za resorno ministarstvo za mlade hahahahah ... e moj Reufe...
Decenijskim podstanarima k... djeci bogatasa i politicara 10 milja, pa vi budite patrioti
zasto bi vlada bila obav3zna pomagati ikoga da kupi stan? zašto bi neko odbio skoro 5k koju poklanja država a nije obavezna. u drugim kantonima je 0KM
Uvijek naopako.Umjesto pruzanja prilike da skolovani i strucni mladi ljudi imaju posao,dobru platu,cime bi bi bili dovoljno privlacni bankama u odobravanju stambenih kredita,vlast KS(tj.stranke koju je cine) se u izbornoj godini igra s nasim parama.Nema vise firmi koje dodjeljuju stanove na nacin kao sto su nasi roditelji dobijali.Nema komunizma više ni NR Kini.Samo komentarisem.
protesti ce se organizovati u utorak u klix komentarima oko 13h
Sramota je da jedna jedina marka poreznih obveznika ide u ovu mjeru kojoj je jedina svrha ortačenje politike i politički podmazanih "građevinara".
Subvencija je volja države a ne obveza.
I glasanje na izborima je odgovornost gradjana. Ocekuje se povratak SDA na velika vrata u KS.
Ako ovo nije znak da se svi spakujemo i razgulimo, ne znam sta je! Nek onda subvencioniraju penzionere u hrani, jer ko bi im punio budzet. A najtuznije sto su na sva zvona objavili, dajemo po 12.000 KM. Ima li iko obraza pa da stane iza svoje rijeci?!
Kolike subvencije imaju mladi u ostatku FBiH, da to nije diskriinacija mladih. pa jasta je poref milon drugih subvencija u kantonu sarajevo evo jos jedne, neka je ali treba ravnopravnosti.
Kakve subvencije nikome a pogotovo "mladim strucnjacima" ne. Kakvi strucnjaci ako ne mogu sami zaraditi i kupiti stan a svaki od njih vozi i dobro auto odakle im???? Jos da ih mi finansiramo. Navedite drzavu koja daje subvencije za stan. C9vjek koji radi ima familiju i sa kreditom ne moze do stana a da jos dajemo narkomanima i onim iz shisha kafana???? Ma mrs Nek daje vjerska zajednica koja kupuje mercedese imamima ili ti popovima. Nema vise sistema ko u Yugi
Mi vam punimo budzet, mi vam plate dajemo, mi placamo UK-a, i on da odredi da se od nasih para daju pare dijaspori!!!! Idioti, napravili program da finansiramo dijasporce koji su pokupovali stanove, OD NASIH PARA! Da su privrednici slozni pa da jedan mjesec niko ne uplati nista, pa da mi njih malo ucjenjujemo! Sramota!
Neki su kupili stan bez subvencija i to je tako ali ako se želi pomoći mladima onda je 4800 malo.I 12 hiljada je malo ali opet pristojnije.