Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I piramide u Gazi su dio svjetske bastine , ne radi toga sto ljudi jos uvijek treba da ih grade nego zato sto su dio price o drevnoj civilizaciji , Kupreski kosci izgledaju tako starovremenski da se uklapaju u istu semu- na zalost mnoga mjesta po Bosni jos uvijek koriste istu hiljadama godina staru tehnologiju da obezbjede goli opstanak.
Auu te kose mora da se naoštre auu
čija je ono njiva Livada,..stante kosci,hoće aga begovinu,al ide Mijat na pomamnu vrancu i zapita agu čija je njiva Livada,a aga bez riječi se u trk dao,..pa tako i sve do danas,njiva Livada Ivanova bila i ostala,imo mi lijepih stihova proizašlih iz istinitih i povijesnih događanja,..
tam vam, tam vam, tam vam......
Neka kose onda kupresko polje rucno😀
Ovo je težak udarac za švajcarske, austrijske i njemačke kosce koji su planirali da svoju kosidbu zovu Kupreškom.
Ha, ha kosidba u ovo doba godine, još jedna podvala...
Kupreska kosidba kao i svaka kosidba u BiH, dok se ovako kosilo. Sad ovako kose samo rijetki.
imal turnir u ovome
E ako je kosidba kultura i umjetnost hebemu majku. I takvom UNESCO-u hebem mamu.
@mirage77 nije tu u pitanju samo kosenje trave, radi se o obicajima, nosnji, pjesmama koje idu uz to. zato se to zove "nematerijalna kulturna bastina". dolicno, neka je uvrsteno. kad vec nismo uspjeli zastititi gangu kao autohtono pjevanje, barem da zastitimo kosenje
Kazu iduce godine je klis, na olimpijadi. P.S. Koliko kod se neki stide, mislim da grijese i da treba biti ponosan na zajednicku bogatu proslost.
Ah konacno. To je ona "kulturna" manifestacija koja godinama u Federalnom ministarstvu kulture dobija stotine hiljada maraka. Sarajevo Jazz Festival ili MESS 100 hiljada, Kupreska fucking kosidba 280 tisuca (!). Mora se postovati nacionalni kljuc...
kakve smo mi seljacine