Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako je neko povratnik u vrsenju KDa, znaci da mu prethodna kazna nije bila dovoljna, ili ga nije mogla nauciti pameti... sto se na kraju svede na to da su kazne nedovoljne, ili neadekvatne!!!
U rudnik da kopa čumur, to je najbolja metoda učenja pameti. U zatvoru ovako 'lade jajca i čekaju izlazak da bi opet postali majmuni.
Pa zasto se ne bi vracali kriminalu i krivicnim djelima ako zna sigurno da ce za najghora djela odlezati godinu do dvije maksimalno i to u zatvorima koji su hoteli sa 3 zvjezdice, smjestaj, rekreacija, toplo, suho, ugodno, nemaju fizickog rada, nemaju tretmane pendrecenja, nema vaspitnih mjera, imaju tv, internet, sport, rekreaciju, pa to nisu zatvori ni kazne vec nagrade za zlodjela.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najveći strah i trepet po građane predstavljaju oni od ranije poznati policiji...zbog njih mnogi građani ne smiju da izlaze vani poslije 20 sati.
To ti je jedno 25% Sarajeva
Ali zato lik kojem prekipi i lezerno ih pobije te iste povratnike u kriminal bude osdjen due nego ti isti koji su visestruko kaznjavani. Ovakvuim ponasanjem pravosudja i vlasti kao i policije samo mogu izazvati domino efekat gdje ce gradjani da pocnu rjesavati te slucaje i da postane pravi mali divlji zapad, a pocelo je vec sporadicno. Prekipi svakome to ne zaboravite.
Komsija narko diler lezao i zatvoru i cim je pusten nastavio sa istim poslom. Kontrolise to iko?
Štaš kazne mizerne ispada bolje dilati i krasti nego posteno raditi.
Niko nece da skonta da svaki kriminalac nakon odsluzene kazne je kao svaki drugi gradjanin. Koliko god kazne bile, oni izlaze uz zatvora Jo's ludji.
Treba mijenjati vladu.
Svaka rasprava se zavrsi prepucavanjem MUP SUD TUZILASTVO! I tako do novog slucaja! Trojka mora uraditi izmjene Zakona tj. Automatizam bez Suda ides u zatvor. Imas pistolj 2 god , pucas 5god, gram godina pa 5 grama 5 god. Pijan za volanom 2 god...to su stvari koje ti se ne mogu desiti
BABINI SINOVI
Fatmir Hajdarevic mozda i najkorumpiraniji komesar nakon onog Nusreta Selimovica iz Hadzica !!!
OSTAVKE
6 mjeseci zatvora ali da kopaju kanale svaki dan i rjesen problem, tako je to bilo prije demokratije.
I ministar Magoda je povratnik u cinjenju djela.Vise puta zlostavljao svoju zenu,a zlostavlja i ostale zene.
Već 34 godine kriminalci u BiH su zaštićena vrsta a pošteni i obrazovani ljudi bježe! Još tu utočište nalaze i regionalni lopovi!
I sve brani onaj lojavi Omar
Tuzilazstvo i pravosudje je najveci krivac i rak rana ovog drustva. Koliko se ono otkazuju vec godina sudjenje Aliji Delimustaficu, sto to ne ispitate SDA poltroni iz klixa? Jednostavno su pojedinci ili korumpirani i nesposobni ili nece da rade svoj posao. Rade se nagodbe i namjerno traljave optužnice, da bi sve palo. Zataskiva se i drzi u ladicama, lazna vjestacenja, skandalozne presude. Tu treba jedna dobra cistka da se ti truli elementi sami nadju sa druge strane rešetki!
Sudije osuđuju na minimalne kazne koje su zakonom predviđene, onda odsluže 2/3 i brzo su van. Kada budu osuđivale na maksimalne i bez pomilovanja, sigurno će stanje biti bolje